Peter Prevc navdušil Hannawalda

Nekdanji nemški skakalec Sven Hannawald je spregovoril o tem, kako ga navdušujejo skoki slovenskega asa Petra Prevca.

Objavljeno
02. januar 2016 12.47
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Innsbruck - Slovenski skakalni as Peter Prevc, ki blesti v tej sezoni svetovnega pokala in je v najboljšem položaju po dveh tekmah novoletne turneje, je s svojimi skoki navdušil nekdanjega nemškega skakalca Svena Hannawalda, ki je pred 15 leti postal edini skakalec v zgodovini, ki je novoletno turnejo dobil z zmagami na vseh štirih tekmah.

»Njegova stabilnost na tekmah je navdušujoča. Letos se je spet nekoliko spremenila skakalna obleka in mislim, da je nekoliko širši model zelo po godu Prevcu, ki mu je to uspelo izkoristiti na tekmah. Že na mizi pri njem vse deluje usklajeno in tekoče. Pri vsakem skoku mu uspe z naleta vzeti sabo veliko hitrosti, s katero vedno pridobil v spodnjem , zaključnem delu skoka. In kadar je v zraku, leti,« je za časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung povedal Hannawald.

Nemec iz lastnih izkušenj ve, da je najboljši skakalec v sezoni vselej tudi motivacija za tekmece. »Tudi naši, pa Avstrijci in Norvežani so se nekako ujeli. Mislim, da navijače čaka zanimiv zaključek letošnje turneje.«

Hannawald ne skriva, da je novoletna skakalna turneja bržkone najvišji cilj vsakega skakalca, nekakšen skakalni Wimbledon ali Tour de France. »Turneja je vrhunec. Zame je bila vedno pomembnejša od olimpijskih iger, saj se je tukaj treba dokazati na štirih tekmah in za slavje ni dovolj le en dober dan ali en dan z dobrimi razmerami.«

Skakalci so se preselili v Innsbruck, kjer bodo danes potekale kvalifikacije (14), jutri pa tretja tekma novoletne turneje (14).