Tina Maze na dobri poti med nominiranke za prestižno nagrado laureus

Akademija laureus je med potencialnimi nominirankami na prvo mesto postavila slovensko smučarsko kraljico Tino Maze.

Objavljeno
14. januar 2015 14.09
tlo*Maze
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Po zagotovilu organizatorjev, Akademije laureus, bo letošnji boj za najvišja svetovna športna odlikovanja še prav posebej oster, velika gneča je že med kandidati in kandidatkami za šesterico nominirancev v vsaki kategoriji. Kdo se bo izmuznil skozi zadnje sito, bo jasno 11. februarja, ko bodo javno objavljeni seznami nominarncev, med dekleti pa slovenski smučarski kraljici Tini Maze, če je verjeti sporočilu prirediteljev, dobro kaže, da se bo še drugič zapored potegovala za laskavo nagrado. Spomnimo: lani je ni osvojila, saj se je z njo ovenčala mlada ameriška plavalna zvezdnica Missy Franklin. Letošnje laureuse bodo na gala prireditvi v Šanghaju podelili 15. aprila.

»Slovenska smučarska senzacija Tina Maze je favorizinja številnih športnih privržencev za drugo zaporedno nominacijo po dveh zlatih olimpijskih kolajnah v Sočiju, veleslalomski in smukaški (skupaj z Dominique Gisin). V odlični vsestranski predstavi je bila še četrta v superkombinaciji, peta v superveleslalomu in osma v slalomu,« so svoje navedbe argumentirali prireditelji. Ob bok Črnjanki so med glavne kandidatke za nominacijo med drugim postavili še tri junakinje iz Sočija, avstrijsko smučarko Anno Fenninger, norveško smučarsko tekačico Marit Bjørgen in belorusko biatlonko Darjo Domračevo, pa tudi teniške igralke Li Na, Sereno Williams in Petro Kvitovo, telovadko Simone Biles, atletinjo Valerie Adams, plavalko Mireio Belmonte ...

»Zimske olimpijske igre v Sočiju so ponudile nekaj izvrstnih nastopov, zato me ne čudi, da je toliko dobitnic olimpijskega zlata med potencialnimi nominirankami. Lindsey Vonn je to nagrado osvojila leta 2010 in kot nekdanji smučar bom res vesel, če bo tudi letošnja zmagovalka zimska športnica. Ne želim izpostavljati nobenega imena, vsa dekleta so veliko dosegla in si priznanje zaslužijo,« pa je poudaril član Akademije laureus, nekdanji smučarski zvezdnik Franz Klammer.