Tudi v Beaver Creeku kapitulirali pred naravo

Visoke temperature so iz koledarja svetovnega pokala v alpskem smučanju izbrisale še eno prizorišče onkraj luže.

Objavljeno
18. november 2016 09.53
reu SKIING/
J. P.
J. P.

Beaver Creek - Onstran »luže« se zima ni začela po načrtih, pretoplo vreme pa povzroča sive lase tudi prirediteljem preizkušenj svetovnega pokala v alpskem smučanju. Po kanadskem Lake Louise so bitko z vremenom izgubili še v ameriškem Beaver Creeku, ki slovi po brutalni smukaški progi Ptic roparic, po prvotnem načrtu pa bi moral moško smukaško, superveleslalomsko in veleslalomsko tekmo gostiti med 2. in 4. decembrom. Vzrok za odpoved je pomanjkanje snega.

Organizatorjem so okoliščine, na katere pač niso mogli vplivati, povsem obrnile hrbet. Previsoke temperature, pomanjkanje snežnih padavin in za nameček še slabi obeti - v zadnjih dneh je sicer to območje zajel val mrzlega vremena, toda bistveno prepozno - so pomenili odpoved tekmovanja, ki je po današnji negativni snežni kontroli postala tudi uradna. Medtem so v Lake Louise zaenkrat odpovedali le moške preizkušnje, ki bi morale biti na sporedu zadnji novembrski vikend, usoda ženskih na istem prizorišču teden dni pozneje pa je še nejasna.

Očitno pa so bitko z vremenom dobili vsaj v ameriškem Killingtonu, kjer sta za prihodnjo soboto in nedeljo predvideni obe ženski tehnični disciplini. Tamkajšnje prireditelje je rešilo dejstvo, da premorejo enega najsodobnejših zasneževalnih sistemov, tako da so optimalno izkoristili nekaj dni nizkih temperatur, da so lahko ustvarili zadostno snežno podlago.