Kotnikova in Hafner obstala v osmini finala

Tudi kvalifikacije paralelnega slaloma v deskanju na snegu v Cortini so se za slovenski tabor uspešno razpletle.

Objavljeno
16. december 2017 20.21
J. P.
J. P.

Cortina d'Ampezzo - Tudi kvalifikacije druge zaporedne tekme svetovnega pokala deskarjev na snegu v italijanskem zimskošportnem središču Cortini so se razpletle uspešno za slovenski tabor, saj sta se v večerne izločilne boje v uvodnem paralelnem slalomu sezone prebila dva člana naše odprave.

V moški konkurenci je imel Jure Hafner tudi precej sreče, saj je ujel zadnje, 16. mesto, ki je še zagotavljalo napredovanje. Razlike so bile sicer pičle, če bi bil stotinko počasnejši, bi obtičal v kvalifikacijah. Na prvi stopnički izločilnih bojev ga je čakal prekaljeni Italijan Roland Fischnaller, ki je bil prepričljivo najhitrejši v kvalifikacijah. prvega izzivalca, Rusa Andreja Soboljova, je pustil za seboj za kar tri četrt sekunde. Hafner ni videl cilja in je obtičal na prvi stopnički.

Ostali Slovenci - tokrat na štartu ni bilo olimpijskega junaka iz Sočija Žana Koširja, ki je na mini italijanski turneji nastopil zgolj včeraj in v paralelnem veleslalomu zasedel 32. mesto - so bili v kvalifikacijah kar precej prepočasni. Rok Marguč je v kvalifikacijah vpisal 22., Tim Mastnak 27., Črt Ikovic pa 63. čas.

V ženski konkurenci se je še drugič med finalistke prebila Gloria Kotnik, ki je v včerajšnjem veleslalomu z osmim mestom vpisala rezultat kariere. Tudi ona je imela danes v kvalifikacijah nekaj sreče, saj je zasedla 15. mesto, brez osmine finala pa bi ostala, če bi bila osem stotink počasnejša. V izločilnih bojih jo je najprej čakala Avstrijka Sabine Schöffmann, Gloria pa je delila usodo Hafnerja in odstopila. Najhitrejša kvalifikantka je bila sicer vsestranska Čehinja Ester Ledecka.

Končne zmage sta se, zanimivo, veselila oba slovenska krvnika, Sabine Schöffmann in Roland Fischnaller. Gloria Kotnik in Jure Hafner sta zasedla 16. mesto, zadnje v finalnih bojih. Prihodnji izziv čaka deskarje v paralelnih disciplinah kmalu po prelomu koledarskega leta, 5. in 6. januarja v avstrijskem Lackenhofu, ki bo gostil posamično in ekipno veleslalomsko preizkušnjo.