Vonnova še enkrat na vrhu

Lindsey Vonn je dobila tudi drugi smukaški trening v Cortini d'Ampezzo, Mikaela Shiffrin že blizu vrha.

Objavljeno
18. januar 2018 13.45
ALPINE-SKIING/WOMEN
N. Gr.
N. Gr.
Cortina d'Ampezzo - Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je bila prepričljivo najhitrejša na drugem in hkrati zadnjem treningu smuka pred tekmama svetovnega pokala v Cortini d'Ampezzo. Drugi čas je postavila Tina Weirather iz Liechtensteina, ki je zaostala 96 stotink sekunde, tretja je bila Američanka Jacqueline Wiles (+1,25). Slovenk v Cortini d'Ampezzo ni, Maruša Ferk se osredotoča na pripravo na tri tekme v tehničnih disciplinah v Lenzerheideju. 

Vonnova je bila najhitrejša že v sredo. Olimpijska prvakinja v smuku iz Vancouvra 2010 je morala zadnje olimpijske igre 2014 v Sočiju izpustiti zaradi poškodbe, ta čas pa kaže dobro pripravljenost na bližnje igre v Pyeongchangu. Američanka je kar 11 od svojih skupno 78 zmag v svetovnem pokalu dosegla v Cortini.

Pozornost javnosti je na italijanskem prizorišču usmerjena tudi v Mikaelo Shiffrin, ki na nekoliko lažji smukaški progi v Cortini išče potrditev, da je blizu najboljšim. Po 13. mestu na prvem treningu je bila na drugem že peta in za kolegico iz ameriške reprezentance zaostala manj kot dve sekundi. Shiffrinova še ni potrdila, v katerih disciplinah bo nastopala na olimpijskih igrah, z dobrim smučanjem v Cortini pa bi postala nevarna za odličje tudi v smuku.