Odpoklicali marelična jedrca in sadne rezine

Podjetje Ekolife natura je iz prodaje odpoklicalo izdelek Ekološka marelična jedrca, Hofer pa sadno rezino brusnica-češnja.
Objavljeno
13. oktober 2017 12.11
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − Podjetje Ekolife natura je iz prodaje odpoklicalo izdelek Ekološka marelična jedrca (150g). Pri izrednem lastnem nadzoru živil rastlinskega izvora je bila v živilu ugotovljena presežena vrednost cianovodikove kisline, zato živilo ni varno za uživanje.

Serijska oznaka izdelka je OAK 3883/01, rok uporabe pa najmanj do 10. maja 2019. Podjetje Ekolife natura kupce prosi, naj živila ne zaužijejo, ampak ga vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške, če pa to ni mogoče, naj ga zavržejo.

Potrošniki se lahko obrnejo tudi na podjetje (Ekolife natura, Brodišče 28, 1236 Trzin; Mirjam Kurelič/Darinka Boldin, 040/845-996 / 041/370-414; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), so še sporočili iz omenjenega podjetja.

Stekleni drobci v sadni rezini

Iz Hoferja pa kupcem sporočajo, da so iz prodaje umaknili in odpoklicali izdelek Bio sadna rezina, vrsta brusnica-češnja (5 x 30 g), z rokom uporabe najmanj do 23. 1. 2018, ki jo uvaža podjetje DE-VAU-GE Gesundkostwerk Deutschland GmbH. V enem izmed rednih preverjanj kakovosti izdelkov je bila pri nekaterih pakiranjih ugotovljena prisotnost steklenih drobcev.

V Hoferju opozarjajo, da izdelek ni primeren za zaužitje. »Vrnete ga lahko v našo najbližjo poslovalnico in kupnino vam bomo povrnili tudi brez predložitve računa,« še dodajajo.

Za vsa dodatna vprašanja so na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro na telefonski številki 01/83 46 600 in na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..