Na pico je prišel kot Gotti

V petek bodo v ameriških kinematografih začeli predvajati Travoltov najnovejši film Gotti.
Fotografija: Miran Mohar, Dušan Mandič in Roman Uranjek, pred otvoritvijo razstave grupe Irwin v galeriji AS, v Ljubljani, 13. junija 2018.
[Mandič Dušan,Mohar Miran,Uranjek Roman,umetnost,umetniki,slikarji,Irwin,Neue Slowenische Kunst,galerije,razstave,Gantar Matjaž]
Odpri galerijo
Miran Mohar, Dušan Mandič in Roman Uranjek, pred otvoritvijo razstave grupe Irwin v galeriji AS, v Ljubljani, 13. junija 2018. [Mandič Dušan,Mohar Miran,Uranjek Roman,umetnost,umetniki,slikarji,Irwin,Neue Slowenische Kunst,galerije,razstave,Gantar Matjaž]

 

Štiri desetletja pozneje in z veliko kilogrami več se je igralec John Travolta ta teden vrnil na kraj, kjer je res zaslovel. Pred picerijo Lenny's Pizza v newyorški četrti Brooklyn, kjer je kot Tony Manero leta 1977 v hitu Vročica sobotne noči naročil dva kosa pice, ju posadil enega na drugega in pojedel. Seveda je lokal postal slaven in je še danes priljubljena lokacija za turiste.

Tokrat pa Travolta v Brooklyn, kjer ga je pričakalo stotine oboževalcev, ni prišel samo zaradi pice. V petek bodo v ameriških kinematografih začeli predvajati njegov najnovejši film Gotti. Upodobil je slavnega botra newyorške mafijske družine Gambino Johna Gottija, ki je pred 16. leti umrl v zaporu. Čeprav je Gotti »operiral« predvsem v drugih delih mesta, so nekaj prizorov posneli tudi v Brooklynu. Travolta je dogodek pred picerijo Lenny's seveda izkoristil tudi za promocijo prihajajočega filma.

Igralec z italijanskimi koreninami je po uspehih v filmih konec 70. let prejšnjega stoletja zdrsnil v obskurnost. Ob finančno sicer dokaj uspešnih filmih z dvomljivo umetniško vrednostjo o govorečih dojenčkih, je v 80. letih igral v vrsti polomij. Zares vrnil se je šele z vlogo zadrogiranega morilca Vincenta Vege v kultnem filmu Quentina Tarantina Šund leta 1994.

Od takrat Travolta snema kot obseden in čeprav je star 64 let nič ne kaže, da ga bo kaj ustavilo. Predanega pripadnika scientološke cerkve in ljubiteljskega pilota bo poleg Gottija kmalu mogoče videti še v štirih filmih. Kljub občasnim govoricam o njegovi homoseksualnosti je Travolta že dolga leta poročen z igralko Kelly Preston, s katero imata tri otroke. Najstarejši Jett je bil bolehen in je leta leta 2009 umrl na Bahamih, star komaj 16 let.

Komentarji: