Policija v Nemčiji rešila moškega pred veverico

Veverice so eden naših večjih glodavcev, v posameznih primerih pa lahko napadejo tudi ljudi.
Fotografija: Srčkana, a potencialno invazivna veverica čipmunk. FOTO: Reuun
Odpri galerijo
Srčkana, a potencialno invazivna veverica čipmunk. FOTO: Reuun

Nemška policija je včeraj prejela klic moškega, ki mu ni uspelo zbežati majhni veverici, poroča The Guardian. Policaji v nemškem mestu Karlsruhe so se odzvali klicu obupanega moškega, ki ga je po ulici lovil veveričji mladič. Ob prihodu policije na kraj nezgode so policaji sicer poskušali pomagati moškemu, a se je drama kmalu končala, saj je veverica iz izčrpanosti obležala in zaspala. Po ugibanjih policije je veveričji mladič moškega napadel iz strahu, saj se je po vseh verjetnosti ločil od svoje mame ter poskušal najti novo domovanje.

»Pogosto se zgodi, da veverice, ki so izgubile kontakt s svojo mamo, poskušajo najti nadomestne starše ter se pri tem osredotočijo na naključne mimoidoče posameznike,« pojasnjuje Christina Krenz, predstavnica odnosov z javnostmi policijske postaje v mestu Karlsruhe. Dodala je še, da so v tem primeru veveričji mladiči lahko zelo vztrajni, zato razumejo, da je moški iz strahu poklical na pomoč.

Policajem pa se je dogodek zagotovo zdel tudi humoren, saj so v  policijski zapisnik zapisali, da bo veverica odslej njihova nova maskota. »Poimenovali jo bomo Karl-Friedrich,« so pojasnili za medije. Karla-Friedricha so najprej odpeljali na policijsko postajo, nato pa v center za zaščito in reševanje živali.
 

Komentarji: