Avto obtičal na drevesu

Hudo se je v nesreči poškodoval voznik avomobila, ki je zaradi prevelike hitrosti zdrsnil s ceste.
Fotografija: Voznik je bil ukleščen v avtomobilu. FOTO: PGD Dolnji Logatec
Odpri galerijo
Voznik je bil ukleščen v avtomobilu. FOTO: PGD Dolnji Logatec

Logatec – Z ljubljanske policijske uprave so včeraj poročali o hudi prometni nesreči s poškodbami, ki se je zgodila v nedeljo nekaj pred 20. uro pri Logatcu. V njej so posredovali tudi gasilci, ki so iz zvite pločevine rešili ukleščenega poškodovanca.
»Ob 19.52 je na regionalni cesti Logatec – Žiri v občini Logatec osebno vozilo zapeljalo z ceste in obtičalo ob drevesu. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so na kraju ugotovili, da so mimoidoči eno osebo izvlekli iz vozila, druga pa je ukleščena,« je o nesreči poročal republiški center za obveščanje. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem, osvetljevali kraj ter pomagali avtovleki pri nalaganju vozila.

Kot so kasneje sporočili s PU Ljubljana, je voznik vozil avtomobil od Logatca proti Petkovcu: »Ko je pripeljal na odsek ceste, kjer vozišče regionalne ceste poteka v dolg desni pregledni ovinek, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v levo na travnato površino, kjer je trčil v cestni smernik. Po trčenju v cestni smernik je vozilo zdrselo naprej po travnati nabrežini in nato preko gozdne poseke v gozd, kjer je silovito trčilo v drevesi.«

Voznik se je v nesreči huje poškodoval, reševalci NMP Logatec in RP Ljubljana pa so ga odpeljali v UKC Ljubljana, »kjer je bila zanj izdana odredba za strokovni pregled, da se ugotovi prisotnost alkohola med vožnjo.« Med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. V UKC Ljubljana je končal tudi sopotnik, ki prav tako ni bil pripet z varnostnim pasom. »Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo, nato bo zoper voznika sledil ustrezen ukrep«, so še sporočili.