Po več kot 20 letih policija razjasnila podrobnosti umora 33-letnice

Po umoru partnerke je 49-letnik izginil neznano kam. Zdaj so ugotovili, da je umrl leta 2008 v kolibi na Slovaškem, ki je bila požgana.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice

S Policijske uprave Koper so sporočili, da so razrešili nejasnosti glede preiskave umora iz leta 2001. 11. julija tistega leta je v večernih urah 49-letni domačin nasilno vstopil v prostore stanovanjske hiše na območju takratne PU Postojna.

Takrat sta bili v stanovanjski hiši njegova 33-letna zunajzakonska partnerka in njena šestletna hčerka. Osumljeni je s pištolo večkrat ustrelil zunajzakonsko partnerko, ki je na kraju umrla.

Po dejanju se je z vozilom odpeljal do bližine državne meje z Republiko Hrvaško, kjer je vozilo zapustil in odšel neznano kam. Osumljenčevo vozilo je policija kmalu tudi našla, medtem ko osumljenega kljub večkratnim iskalnim akcijam in drugim aktivnostim ni izsledila oziroma njegovega trupla ni našla.

Neidentificirano truplo, najdeno v kolibi na Slovaškem, pripadalo osumljenemu

Storilec oziroma njegovo truplo ni bilo nikoli najdeno in je bil leta 2016 sodno razglašen za mrtvega. V letu 2022 je bila vzpostavljena mednarodna baza podatkov profilov DNK sorodnikov pogrešanih oseb.

Na podlagi opravljenih naknadnih poizvedb prek omenjene baze je bilo ugotovljeno, da je bilo aprila 2008 v požgani kolibi v kraju Banska Bystrica na Slovaškem najdeno neidentificirano moško truplo. S primerjavami podatkov je bilo potrjeno, da gre za pogrešanega storilca zgoraj opisanega umora, so sporočili s policije.

Preberite še: