Vinjen voznik povzročil verižno trčenje

Po do sedaj zbranih obvestilih je 40-letnik zaradi nepravilnega izključevanja iz avtoceste trčil v zadnje vozilo v stoječi koloni.
Fotografija: Slika je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Slika je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar

Na štajerski avtocesti pred priključkom Domžale je bil v popoldanskih urah zaprt vozni pas in oviran promet na izvozu proti Mariboru. Nastal je daljši zastoj, potovalni čas pa se je sprva podaljšal za dobro uro. 

Po podatkih Policijske uprave (PU) Ljubljana so bila v nesreči na štajerski avtocesti udeležena štiri vozila. V nesreči ni bil nihče poškodovan, je še sporočil Tomaž Tomaževic, predstavnik za odnose z javnostmi PU Ljubljana. 

»Do nesreče je prišlo na izvozu iz avtoceste Domžale v smeri Štajerske. Po do sedaj zbranih obvestilih je 40-letni voznik BMW-ja zaradi nepravilnega izključevanja iz avtoceste trčil v zadnje vozilo v stoječi koloni, ki je na izvozu nastala zaradi razmer v prometu. Vozilo udeleženca je odbilo naprej in je trčilo v vozilo pred njim, tudi to vozilo je odbilo naprej in je trčilo v vozilo četrtega udeleženca,« so pojasnili na PU Ljubljana. Za 40-letnega voznika so odredili pregled z alkotestom, ki je pokazal 0,66 mg/l alkohola v organizmu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

 
Čakalna doba je na mejnih prehodih Jelšane, Obrežje, Dobovec in Gruškovje.
 

​Dela na cesti


​Zaradi rušenja cestninske postaje je na primorski avtocesti zaprt priključek Divača v obe smeri. Obvoz je možen preko priključkov Kozina, Sežana vzhod in Senožeče.

​Na gorenjski avtocesti je zaprt priključek Kranj zahod proti Avstriji. Na dolenjski avtocesti pa je med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora spremenjena prometna ureditev. Vozniki, ki želijo zapustiti avtocesto na priključku Višnja Gora proti Novemu mestu, naj se na začetku delovne zapore pri Grosupljem držijo levega pasu.

​Na vipavski hitri cesti bo na območju cestninske postaje Bazara predvidoma do 21. ure promet urejen po eni polovici hitre ceste dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer. Cesta Kranjska Gora - Vršič bo zaprta predvidoma do 4. oktobra. Obvoz bo preko prelaza Predel in prehoda Rateče, med vikendi bo cesta sicer odprta.

V nočeh na sredo, četrtek in petek bo na gorenjski avtocesti v predoru Karavanke promet potekal izmenično enosmerno med 20. in 5. uro zjutraj.

Komentarji: