Anthony Joshua brutalno in na hitro nokavtiral Francisa Ngannouja

V Riadu se je spektakularen boksarski večer spremenil v polom za nekdanjega prvaka v težki kategoriji v mešanih borilnih veščinah.
Fotografija: Anthony Joshua je že v prvi rundi zamajal kolena Francisa Ngannouja, v drugi je Kamerunca nokavtiral. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
Odpri galerijo
Anthony Joshua je že v prvi rundi zamajal kolena Francisa Ngannouja, v drugi je Kamerunca nokavtiral. FOTO: Fayez Nureldine/AFP

Britanski boksarski as Anthony Joshua je po hitrem postopku in kot rušilec razblinil sanje o vidnem vstopu v najožji krog najboljših boksarjev v najtežji kategoriji Francisa Ngannouja. Borba ni trajala niti polni dve rundi, ko je Joshua še tretjič poslal 37-letnega Kamerunca na tla, je bilo vsega konec.

Ngannou ni mogel skriti razočaranja. »Oprostite, fantje. Pustil sem vas na cedilu. Bil je slab dan v 'pisarni', jutri je nov dan,« je povedal po težkem porazu poraženec, ki se bo tolažil s približno 18 milijonov evrov nagrade. Joshua je zaslužil 45 milijonov evrov.

Tyson Fury je v kraljevi dvorani v Riadu kljub vsemu požel največ pozornosti. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Tyson Fury je v kraljevi dvorani v Riadu kljub vsemu požel največ pozornosti. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters

Ngannou je s prestopom med boksarje dvignil svoja pričakovanja po obetavnem odporu proti prvaku Tysonu Furyju konec lanskega oktobra. Fury se je v dvoboju, ki ga je sprejel predvsem zaradi velikega zaslužka, saj je prejel 45 milijonov evrov, Ngannou pa devet milijonov evrov, enkrat znašel v nokdavnu, a je precej nepripravljen po sodniški odločitvi dobil dvoboj. 

»Je, kar je. Zdaj moramo stati osredotočen na šampionsko borbo. Francisa sem gledal proti Furyju in si mislil, 'prekleto, lahko se bori'. Velik šampion je in ta poraz mu ni odvzel možnosti. Lahko se vrne, rekel sem mu, da naj ostane v boksu, vse je odvisno od njega,« je Kamerunca hrabril 34-letni Joshua, ki živi za dvoboj s Furyjem.

Še bolj njegov zastopnik Eddie Hearn, ki »moli«, da bi »ciganski kralj« Fury 18. maja v Riadu opravil z ukrajinskim šampionom Oleksandrom Usikom, ki je dvakrat premagal Joshuo. Furyju se za ta dvoboj obeta rekorden zaslužek. Njegov promotor Bob Arum je zatrdil, da bi lahko iztržil več kot 120 milijonov evrov.

Francis Ngannou je imel šele drugo borbo med boksarji. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Francis Ngannou je imel šele drugo borbo med boksarji. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters

 

Preberite še:

Komentarji: