Tudi Italijanke so bile premočne

Slovenske odbojkarice so klonile proti svetovnim podprvakinjam.
Fotografija: Sara Planinšec in soigralke so se trudile po najboljših mošeh, a klonile. Foto CEV
Odpri galerijo
Sara Planinšec in soigralke so se trudile po najboljših mošeh, a klonile. Foto CEV

Lodž – V četrtem nastopu na EP so slovenske odbojkarice doživele tretji poraz; Italija je bila uspešnejša s 3:0 (24, 8, 17). Proti svetovnim podprvakinjam so se trudile na vso moč, a niso imele možnosti za presenečenje zaradi očitne kakovostne razlike, po izgubljenem prvem nizu, v katerem so vodile s 24:22, pa so se občasno tudi zavedale, da jih odločilna tekma za napredovanje čaka jutri proti Ukrajini.

Pred dvobojem za razliko od tekme proti Belgiji in Poljski iz slovenskega tabora ni bilo izjav o morebitnem presenečenju, čeprav je prav Italija reprezentanca, proti kateri je Slovenija pred štirimi leti v Apeldoornu osvojila zgodovinski niz na evropskih prvenstvih. Trenutno je italijanska ekipa za nekaj razredov boljša, tako da realnih možnosti ni bilo, slovenska dekleta so zatrjevala, da morajo na tekmi samo uživati.

Že pred tekmo je bilo jasno, da bo slovenski odpor odvisen predvsem od sprejema. In ta je bil v prvem nizu na solidni ravni, bil je dovolj dober, da je lahko Sara Najdič, ta je na mestu podajalke spet dobila prednost pred Evo Mori, uspešno organizirala akcije, ki sta jih uspešno zaključevali predvsem Iza Mlakar (7 točk v prvem nizu) in Saša Planinšec (5).
 

Po izgubljenem nizu popustile


Posledica tega je bila, da so bile Slovenke povsem enakovredne, še več, pred končnico niza so prevzele pobudo in vodile z 20:18, prednost dveh točk pa držale vse do rezultata 24:22. A nato, kot da bi se ustrašile zmage. Italijankam so dopustile tri zaporedne točke, njihovo prvo zaključno žogo še ubranile, druge pa ne.

V drugem nizu pa je sprejel močno padel in reči so prišle na svoje mesto. Italijanke so že na začetku hitro pobegnile in prednost večale vse do konca, ko se je na semaforju zasvetil rezultat 25:8.

V zadnjem nizu so Slovenke spet zaigrale bolje. Vodile sicer niso, so pa tekmicam dihale za ovratnik vse do rezultata 13:15, nato pa dovolile, da Italijanke dosežejo pet zaporednih točk, s tem pa je bilo konec upanj, da bi prišle vsaj do častnega niza.

 

Komentarji: