Slovenski zlati fantje pozdravili navijače na Kongresnem trgu

Evropske prvake je v prestolnici pričakalo okoli 20.000 navijačev.

Objavljeno
18. september 2017 13.46
košarka, finale ep 2017
K. M., STA, Ma. F.
K. M., STA, Ma. F.

Slovenski košarkarski šampioni so se vrnili z evropskega prvenstva v Istanbulu, kjer so se okronali z zlatom. Več kot 5000 slovenskih navijačev, ki si je njihov zgodovinski podvig ogledalo v živo, se jim je že poklonilo, mnogo drugih se jim je danes na uradnem sprejemu na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer je uspeh slovenske košarkarske reprezentance že včeraj zvečer bučno proslavljalo okoli 3500 ljubiteljev košarke.

Zlate slovenske košarkarske junake je na brniškem letališču prva pozdravila Adria Airways. »Ponosen sem, da je lahko tudi Adria Airways del tega zgodovinskega trenutka, ki so ga s sijajno igro dosegli slovenski košarkarji. Vesel sem, da lahko danes z zlatimi fanti in celotno državo praznujemo največji uspeh v slovenski zgodovini moštvenih športov,« je povedal direktor Arno Schuster. Prihod letala, ki je pripeljalo zmagovalno ekipo, so pospremili tudi s častnim pozdravom z vodnim tušem.

Naši junaki so že stopili tudi pred navijače in novinarje, ki so jih nestrpno pričakovali na brniškem letališču.

Kapetan Goran Dragić se je po pristanku na slovenskih tleh znova zahvalil vsem navijačem, ki so jih srčno spodbujali na včerajšnji finalni tekmi. Glede morebitnega slovesa od slovenskega reprezentančnega dresa, pa je dejal, da si vsi želijo, da bi ga v prihodnosti še oblekel. »Oče pritiska, žena pritiska, še malo pa bodo tudi otroci pritiskali,« je dejal z nasmeškom na obrazu.

Okoli 20.000 navijačev je kljub klavrnemu vremenu prišlo na Kongresni trg pozdraviti sveže evropske prvake. Dogajanje na glavnem odru povezuje Dani Bavec, za zabavo pa skrbi skupina Kingston. Sprejem šampionov si lahko ogledate tudi v neposrednem prenosu na naši spletni strani.


 

Z vlakom na sprejem

Slovenske železnice so poskrbele za brezplačen prevoz na sprejem v Ljubljani. Navijači lahko brezplačne povratne vozovnice dobite na njihovih prodajnih mestih. Vse, kar morate storiti, je, da s seboj prinesete navijaške rekvizite. Od 17. ure naprej bodo za vse navijače brezplačni tudi prevozi z mestnim avtobusom in parkiranje na parkiriščih P+R.

Navijači na brniškem letališču v nestrpnem pričakovanju naših zlatih junakov: