Slovenija ostala na 11. mestu svetovne lestvice

Vodi reprezentanca ZDA pred Španijo in Nemčijo, Srbi napredovali na četrto mesto.
Fotografija: Luka Dončić in soigralci ostajajo 11. na svetu. FOTO: Eloisa Lopez/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić in soigralci ostajajo 11. na svetu. FOTO: Eloisa Lopez/Reuters

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je na lestvici Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) ostala na 11. mestu. Varovanci Aleksandra Sekulića so konec februarja na obeh tekmah kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo zmagali, a kljub temu na lestvici niso napredovali. Na vrhu so še naprej Američani.

Slovenija je sredi septembra po svetovnem prvenstvu zdrsnila s sedmega na 11. mesto. Na mundialu so presenetljivo slavili Nemci in od takrat ohranili tretje mesto na lestvici za drugouvrščenimi Španci.

V prvi deseterici je prišlo do nekaj sprememb. Srbi so pridobili eno mesto in prehiteli Avstralijo na četrtem mestu, dve mesti pa je pridobila Latvija, ki je sedaj šesta. Mesto navzdol sta se pomaknili sedma Kanada in osma Argentina. Pred Slovenijo sta še reprezentanci Francije in Litve.

Slovenska izbrana vrsta je prejšnji teden v kvalifikacijah za EP 2025 premagala Ukrajino (87:73) in Izrael (88:79), ki na lestvici zasedata 36. oziroma 42. mesto. V slovenski skupini je tudi Portugalska, ki je 54. na svetu in s katero se bo Slovenija v kvalifikacijah dvakrat pomerila novembra.

Komentarji: