Tudi nov trojni dvojček izvrstnega Dončića premalo za zmago (VIDEO)

Košarkarji Dallasa so gostovali pri Los Angeles Clippers in izgubili s 112:121, čeprav je Luka Dončić vnovič igral izvrstno. 
Fotografija: Dončić je tokrat zelo dobro metal iz igre. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dončić je tokrat zelo dobro metal iz igre. FOTO: Reuters

Nekoliko bolj miren ritem ob premoru za vikend zvezd v Charlottu in nato še počitek zaradi načetega gležnja, ki ga je Luka Dončić dobil v Dallasu, sta mu očitno pomagala, da je vnovič naravnal svoj met in bil pravi vodja Dallasa na igrišču. Dosegel je 28 točk in jim dodal še po deset skokov in asistenc, Dallas pa je kljub temu izgubil v Los Angelesu s 112:121.

Zdesetkana ekipa Dallasa na gostovanjih že celo sezono ne blesti, tokrat pa je v vnovič premešani postavi naletela na Los Angeles Clippers, ki tudi po menjavah ostajajo v igri za končnico. V prvi postavi Dallasa je Dončić tokrat začel na položaju organiztorja igre, v prvi peterki pa je na položaju štirice začel Dirk Nowitzki, ki je odigral skoraj 26 minut in dosegel 12 točk. 

Vse se je vrtelo okrog Dončića, ki je zadel 7 od 12 metov iz igre, tudi štiri trojke iz šestih poizkusov in 10 od 12 prostih metov. K temu je dodal še po 10 asistenc in skokov, imel pa je tudi kar devet izgubljenih žog. Tokrat se je izkazal še Dwight Powell s 24 točkami, Tim Hardaway Jr. pa jih je dodal 20. Domačini so izkoristili premoč pod košem, Montrezl Harell je dosegel kar 32 točk, Lou Williams pa je vlekel naprej voz Clippers z 21 točkami in 10 asistencami. 



V noči na torek je bil aktiven tudi Goran Dragić, ki je z Miamijem na domačem parketu izgubil proti Phoenix Suns, ki so tako prekinili niz kar 17 zaporednih porazov. Phoenix je slavil s 124:121, Dragić pri Miamiju še ni začel v prvi peterki, odigral je 22 minut in v tem času dosegel 10 točk in štiri asistence, izgubil pa je tudi eno žogo. Pri Miamiju je bil razpoložen Hassan Whiteside z 29 točkami in 11 skoki, pri Phoenixu pa je kar sedem košarkarjev doseglo dvomestno število točk. 

Na preostalih tekmah najbolj bode v oči nov poraz Los Angeles Lakers, ki so že precej oddaljeni od mest, ki vodijo v končico. Tokrat so gostovali pri že odpisanem Memphisu, a vseeno izgubili s 105:110, pomagal ni niti trojni dvojček LeBrona Jamesa (24 točk, 12 skokov, 11 asistenc). 

Komentarji: