»Boca je mrtva!« – v Buenos Airesu noč slavja in žalovanja brez izgredov

Navijači River Plata so slavili največjo zmago v zgodovini njihovega kluba pri znamenitem Obelisku v Buenos Airesu, motil jih ni niti dež. 
Fotografija: Slavje navijačev Riverja v Buenos Airesu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Slavje navijačev Riverja v Buenos Airesu. FOTO: Reuters

Povratna tekma finala pokala Libertadores je prvič v zgodovini tega tekmovanja potekala zunaj Južne Amerike, slavje po finalni zmagi River Plata pa je bilo neizmerno tako v Madridu kot v Buenos Airesu. Finale na stadionu Santiago Bernabeu je največjem Superclasicu v zgodovini nogometa vzel nekaj duše, a »smo tako vsaj lahko spremljali tekmo, ne da bi se stepli«, je dejal eden od navijačev v Buenos Airesu. 

Ko je River dosegel tretji zadetek in si zagotovil zmago v finalu, se je začelo slavje na Bernabeuu in se kmalu prestavilo na ulice Madrida, še veliko bolj burno je bilo v Argentini. Navijačev milijonarjev ni zmotilo niti močno deževje, v trumah so se zgrinjali k slovitemu Obelisku, kjer se v Buenos Airesu slavijo največje nogometne zmage. 

Slavje navijačev Riverja v Buenos Airesu. FOTO: Reuters
Slavje navijačev Riverja v Buenos Airesu. FOTO: Reuters


Po ulicah je odmevalo »Boca je mrtva« in predvsem Dale Campeon (naprej šampion), medtem pa je bilo vzdušje na drugem koncu Buenos Airesa, razumljivo, precej bolj klavrno. Riverju je za zmago čestital tudi argentinski predsednik Mauricio Macri, ki je znani navijač Boce, zapisal pa je: »Čestitke Riverju za naslov prvaka. Mi v Boci vemo, da v športu vedno pridejo priložnosti za revanšo.«



Izgredom so se tokrat večinoma izognili tako v Madridu kot v Buenos Airesu, kjer je slavje spremljalo približno 2000 policistov. Nekaj preveč razgretih navijačev Riverja, opogumljenih s precejšnjimi količinami alkohola, se je sicer steplo s policijo, obmetavali so jih s steklenicami in nekaj jih je bilo pridržanih, a o incidentih večjih razsežnosti iz Argentine za zdaj ne poročajo.

Nekaj navijačev je bilo pridržanih po spopadih s policijo. FOTO: Reuters
Nekaj navijačev je bilo pridržanih po spopadih s policijo. FOTO: Reuters
 

Navijači Boce so večinoma ostali doma in na mestih, kjer so skupinsko spremljali tekmo, večer, noč in najbrž še nekaj naslednjih dni pa bo v znamenju navijačev milijonarjev, ki največje zmage v zgodovini svojega Riverja ne bodo pozabili. 

Preberite še:

Komentarji: