Gadinje ob rekordu pokvarile madžarsko veselico za hat-trick

Rokometašice Vipers Kristiansand so v finalu sklepnega turnirja EHF lige prvakinj v Budimpešti premagale Ferencvaros za tretji zaporedni naslov.
Fotografija: Kristiansand se veseli novega naslova. FOTO: Attila Kisbenedek /AFP
Odpri galerijo
Kristiansand se veseli novega naslova. FOTO: Attila Kisbenedek /AFP

Rokometašice ekipe Vipers Kristiandand so tretjič zapored osvojile EHF ligo prvakinj. Na F4 v Budimpešti so v polfinalu s 37:35 premagale Györ, v finalu pa z 28:42 še drugega madžarskega tekmeca Ferencvaros.

Slovenska kapetanka Ana Gros, strelka devetih golov za Györ v polfinalu, tako ostaja brez najbolj prestižnega naslova v evropskih tekmovanjih. Velenjčanka je v četrtem nastopu na sklepnem turnirju tolažilno nagrado dobila v tekmi za tretje mesto, v kateri je Györ premagal Esbjerg z 28:27. Dosegla je šest golov, največ za Madžarke.

Ana Gros je znova ostala brez glavne nagrade. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Ana Gros je znova ostala brez glavne nagrade. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP

V velikem finalu pred 20.000 gledalci je bila najboljša igralka Rusinja Ana Vjahireva s šestimi zadetki. Veteranka v norveških vratih Katrine Lunde je za »gadinje« zbrala 16 obramb.

Na letošnjem zaključnem turnirju v madžarski prestolnici je padel svetovni rekord v številu gledalcev na ženskih rokometnih tekmah. Na obeh sobotnih polfinalnih tekmah in današnji finalni v MVM Domu se je zbralo po 20.022 gledalcev, kar je 555 gledalcev več od dosedanjega največjega obiska na finalu svetovnega prvenstva 2013 v beograjski Areni med Srbijo in Brazilijo.

Preberite še:

Komentarji: