Đoković in Bartyjeva še naprej prva na svetu

Na vrhu teniških lestvic ATP in WTA po Wimbledonu brez sprememb.
Fotografija: Petkratni zmagovalec Wimbledona Novak Đoković ostaja na vrhu lestvice ATP, letošnja zmagovalka tega prestižnega turnirja v ženski konkurenci Simona Halep pa je na lestvici WTA napredovala na 4. mesto. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Petkratni zmagovalec Wimbledona Novak Đoković ostaja na vrhu lestvice ATP, letošnja zmagovalka tega prestižnega turnirja v ženski konkurenci Simona Halep pa je na lestvici WTA napredovala na 4. mesto. FOTO: AFP

Vrh teniških lestvic ATP in WTA po koncu prestižnega turnirja v Wimbledonu ostaja nespremenjen. Pri moških ga drži zmagovalec tretjega turnirja za veliki slam v sezoni Novak Đoković, pri ženskah Avstralka Ashleigh Barty.

Đoković je včeraj Otok zapustil s peto lovoriko v Wimbledonu in 16. zmago na turnirjih za veliki slam. Pred drugouvrščenim na danes osveženi lestvici ATP Rafaelom Nadalom ima zdaj 4500 točk prednosti. Poraženec v peturnem finalnem dvoboju Wimbledona Roger Federer je zmanjšal razliko do španskega in srbskega šampiona, za Nadalom zdaj zaostaja 485 točk. Največji korak je storil Roberto Bautista Agut z uvrstitvijo v polfinale na "sveti" travi, v katerem ga je izločil Đoković. Španec je napredoval za devet mest, zdaj zaseda 13., s čimer je izenačil svoj najboljši položaj na lestvici v karieri. V dvajseterico se je vrnil David Goffin (18.), poraženec proti Đokoviću v četrtfinalu Wimbledona.

Edini slovenski predstavnik v najboljši stoterici ostaja Aljaž Bedene na 87. mestu.


 

Juvanova napredovala za 22 mest


Bartyjeva je kljub izpadu v osmini Wimbledona ostala zasidrana na vrhu lestvice WTA. Tudi Naomi Osaka in Karolina Pliškova sta zadržali drugo oziroma tretje mesto, čeprav nobena od njiju ni dosegla četrtfinala. Zmagovalka Wimbledona Simona Halep, ki je v manj kot eni uri v zadnjem dejanju porazila Sereno Williams, je napredovala za tri mesta, zdaj je četrta, Američanka pa je napredovala na deveto mesto.


 
Nekdanja številka 1 Angelique Kerber je izpadla iz deseterice, zdaj je 13. Najboljša slovenska igralka Polona Hercog pa je po izpadu v 3. kolu Wimbledona napredovala za deset mest in je zdaj 50. Štiri mesta je pridobila Tamara Zidanšek (57.), 22  pa Kaja Juvan (111.).
 

Komentarji: