Medvedjev razblinil Novakove sanje

Ruski teniški as si je s prepričljivo zmago nad Đokovićem v zaključnem dvoboju odprtega prvenstva ZDA priigral prvo lovoriko na turnirjih za veliki slam.
Fotografija: Danil Medvedjev se je takole veselil svojega največjega uspeha doslej. FOTO: Kena Betancur/AFP
Odpri galerijo
Danil Medvedjev se je takole veselil svojega največjega uspeha doslej. FOTO: Kena Betancur/AFP

Od napovedanega spektakla ni bilo nič oziroma je ponudil bistveno manj, kot so si mnogi obetali. Ruski teniški igralec Danil Medvedjev je namreč v velikem finalu odprtega prvenstva ZDA v treh nizih premagal srbskega zvezdnika Novaka Đokovića in se tako veselil svoje krstne lovorike na turnirjih za veliki slam.

Medvedjev je bil tokrat v New Yorku razred zase. Potem ko je uvodna dva niza v zaključnem dvoboju dobil s 6:4, je bil tudi v tretjem boljši s 6:4. Obračun, med katerim se je Đoković proti koncu boril tudi s solzami, je trajal dve uri in 16 minut. Ruski as, ki je po največjem uspehu doslej padel na tla, je tako razblinil 34-letnemu Beograjčanu sanje, da bi si (že letos) priigral rekordno 21. lovoriko na največjih turnirjih. Obenem mu je preprečil tudi osvojitev koledarskega grand slama.

Novak Đoković se je boril tudi s solzami. FOTO: Kena Betancur/AFP
Novak Đoković se je boril tudi s solzami. FOTO: Kena Betancur/AFP


»Še nikoli pred govorim nisem bil tako živčen, kot sem zdaj. Žal mi je zaradi Đokovića in njegove navijače, ki so bili tokrat – razumljivo – večinoma na njegovi strani. Tega, kar bom rekel zdaj, še nisem: 'Novak, zame si največji teniški igralec v zgodovini,« je uvodoma dejal Medvedjev in se v nadaljevanju zahvalil vsem v svoji ekipi, ki so ga podpirali na tem dolgem potovanju.

»Z ženo Darjo imava danes tretjo obletnico najine poroke. Med turnirjem nisem imel časa za razmišljanje o tem, kaj bi ji podaril. Še dobro, da sem zmagal. Če bi namreč izgubil, bi ostal brez darila zanjo. Ta uspeh zdaj posvečam njej,« je v smehu še dejal 25-letni Moskovčan, ki je postal tretji Rus z lovoriko za veliki slam po Jevgeniju Kafeljnikovu in Maratu Safinu.Đoković je športno čestital Medvedjevu. »Če si kdo zdaj zasluži naslov na turnirju za grand slam, je to Danil. Želi ti še veliko lovorik,« je uvodoma povedal poraženi Srb in zaupal, da je pripravil govora za oba scenarija. »Četudi nisem zmagal, sem najsrečnejši človek – zaradi vseh vas, ki ste me podpirali. Še nikoli se tu nisem tako dobro počutil. Ljubim vas!« je poudaril Đoković.

Komentarji: