Ravnjak najbolje doslej

Mladi slovenski deskar na snegu v disciplinah prostega sloga je v snežnem kanalu na Novi Zelandiji zasedel 4. mesto.

Objavljeno
08. september 2017 11.37
J. P.
J. P.

Cardrona - Mladi slovenski deskar na snegu v disciplinah prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak se je izkazal v uvodnem snežnem žlebu nove sezone svetovnega pokala na Novi Zelandiji. Po uspešnem kvalifikacijskem nastopu je bil tudi v finalu blizu najboljšim, s četrtim mestom je vpisal tudi rezultat kariere na preizkušnjah te ravni. Za zmagovalnim odrom je zaostal za 7,5 točke.

Prva finalna predstava se mu ni optimalno posrečila, sodniki so jo ovrednotili z oceno 36,25, tedaj je deseterico držal za rob. V drugo pa je pokazal vse, kar zna, za kar si je prislužil odlično oceno 81,00, ki ga je dvignila na četrto mesto. Pred njim so končali zgolj zelo dominantna Japonca, komaj 15-letni Juto Tocuka (93,25) in Ajumu Hirano (92,25) ter Švicar Patrick Burgener (88,50).

Dvajsetletni Ravnjak je bil prej najvišje (dvakrat) na sedmem mestu, obakrat v finski Ruki, v letih 2011 in 2013. Je pa že predlanskega januarja, komaj polnoleten, nase opozoril z bronom v snežnem žlebu na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu. Drugi trije slovenski predstavniki v Cardroni - Tit Štante, Kaja Verdnik in Eva Kralj - so obtičali v kvalifikacijah.