2TDK in SŽ-Infrastruktura podpisali pogodbo o upravljanju drugega tira

Pogodba ureja plačilo povečane uporabnine in druge naloge ter pravice in obveznosti obeh družb, s katerimi bo zagotovljena dosegljivost drugega tira.

Objavljeno
05. september 2019 11.01
Posodobljeno
05. september 2019 11.15
FOTO: Jure Eržen/Delo
J. T.
J. T.
Družba 2TDK in SŽ-Infrastruktura sta podpisali pogodbo o upravljanju javne železniške infrastrukture drugega tira na odseku Divača–Koper, so sporočili iz 2TDK. Ta pogodba je pomembna za normalen potek gradnje in prenosa v uporabo.

Namen pogodbe, tako imenovani Service Level Agreement (SLA), med 2TDK, investitorjem projekta Drugi tir, in SŽ-Infrastruktura, upravljavcem javne železniške infrastrukture v Republiki Sloveniji, je zagotoviti optimalno upravljanje nove železniške proge Divača–Koper po njeni zgraditvi in vključitev v celoten sistem upravljanja javne železniške infrastrukture tako, da bodo zagotovljeni ustrezni varnost, kakovost, dosegljivost, zanesljivost in prilagajanje tudi tega dela javne železniške infrastrukture potrebam uporabnikov.

Pogodba ureja plačilo povečane uporabnine in druge naloge ter pravice in obveznosti obeh družb, s katerimi se bo zagotovila dosegljivost drugega tira, razmejila odgovornost med 2TDK kot naročnikom in SŽ-Infrastruktura kot izvajalcem storitev ter druge medsebojne pravice in obveznosti v zvezi z upravljanjem drugega tira.