TV namigi: Evropske volitve, Tednik in Beg iz New Yorka

Soočenje kandidatov za evropske volitve obljublja, da bomo izvedeli, kaj nas čaka po volitvah. V Tedniku o pozidavi Ljubljane, gasilcih in Jelki Reichman. Za ponočnjake pa še Kurt Russell v Carpenterjevem filmu.
Fotografija: Darja Zgonc Foto Production Photoart.si
Odpri galerijo
Darja Zgonc Foto Production Photoart.si

Ponedeljek, 20. maja

 

Evropske volitve 2019: Pop TV ob 21.00


Slovenija, 2019. Vodi: Darja Zgonc. Predvolilno soočenje.

Za mlajšo generacijo je Evropska unija nekaj samoumevnega, ostali pa se še spomnijo časov, ko ni bilo tako. Kaj se zgodi, če zmaga evroskepticizem, lahko spremljamo na primeru Velike Britanije. Marsikateremu Britancu je danes morda žal, da se na referendumu ni odločil drugače.

Na soočenju kandidatov, strank in list bomo spoznali, kaj nas čaka po evropskih volitvah.

 

Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2019. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja.

Pozidava Ljubljane je brez vizije in posluha za ljudi. Ali se res lahko gradi kar vsepovsod?

Načrtovana ukinitev poklicne gasilske enote razburja Trbovlje. Gre za napad na vse poklicne gasilce v državi, opozarja sindikat.

Ob 80. rojstnem dnevu so obiskali Jelko Reichman. Generacije otrok so zrasle ob njenih Mačku Muriju, Pikiju Jakobu, Miškolinu in še mnogih drugih.

 

Beg iz New Yorka: Kanal A ob 22.20

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Pobeg iz New Yorka Foto Pro Plus
Pobeg iz New Yorka Foto Pro Plus


Escape from New York. ZDA, 1981. Režija: John Carpenter. Igrajo: Kurt Russell, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine, Isaac Hayes. ZF-akcijski film. 99 minut.

Nekdanji vojni heroj Snake Plissken je zdaj obsojeni kriminalec, ki dobi priložnost, da si spet pridobi svobodo, če iz rok ugrabiteljev reši ameriškega predsednika. A nalogo mora opraviti v 24 urah, saj so mu vbrizgali smrtonosno snov, za katero nujno potrebuje protistrup.

Postapokaliptična adrenalinska avantura Johna Carpenterja sicer gledalca v hipu zagrabi, vseeno pa gre za enega tistih filmov, ki je s časom izgubil nekaj svojega naboja. New York prihodnosti, ki je bil takrat videti osupljivo, danes bolj deluje kot New York leta 1997. To je namreč leto, v katerem se odvija zgodba.

Komentarji: