TV namiga: Milijonar in Adria Blues

Na Planet TV se vrača znani kviz, na TVS pa vas čaka slovenski film o ostarelem rockovskem zvezdniku. 
Fotografija: VIKEND - Milijonar - Milijonar
Odpri galerijo
VIKEND - Milijonar - Milijonar

Ponedeljek, 26. avgusta

 

Milijonar: Planet TV ob 20.00


Slo., 2019. Kviz. 60 min. 
Kviz Milijonar že 20 let ustvarja bogataše po vsem svetu, prinaša pa znan format petnajstih vprašanj. Začenja se druga sezona novega slovenskega Milijonarja, ki ga bo spet vodil Slavko Bobovnik. V prvi sezoni se je na vročem stolu preizkusilo 98 tekmovalcev. Med njimi je bilo le 13 tekmovalk, zato si ekipa letos želi, da bi se bolj opogumile tudi ženske. Nekateri tekmovalci v prvi sezoni so pokazali bogato znanje, spet druge je močno zdelala trema, dva tekmovalca bi tako svojo pot končala že pri prvem vprašanju, če ju voditelj ne bi opomnil, naj še enkrat dobro premislita. Po drugi strani so se najbolje odrezali tekmovalci, ki so pravilno odgovorili na 12 vprašanj. Kako bo letos?
 

Adria Blues: TV SLO 2 ob 21.50

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Hrv., 2013. Režija: Miroslav Mandić. Igrajo: Senad Bašić, Mojca Funkl, Peter Musevski, Grega Zorc, Iva Babič. Drama. 95 min.
Toni Riff, rockovski zvezdnik iz 80. let, je med vojno prišel v Slovenijo in se poročil z oboževalko Sonjo. Zdaj ju ona preživlja z delom na vroči liniji, on pa doma igra tetris. Eden od Sonjinih klicateljev ponudi, da bi Toniju v svojem hotelu organiziral koncert. Sonja prepriča Tonija, da se odpeljeta na obalo, a mu koncerta ne omeni. Ko prideta pred hotel Adria, Toni zagleda plakate za svoj koncert.
Film v Sarajevu rojenega in v Ljubljani živečega režiserja Miroslava Mandića gotovo ni ne prvi in ne zadnji grenko-smešen film o jugoslovanski vojni, tranziciji in razlikah med Slovenci in Balkanci, a žal ne prinese veliko res novega.

 

Komentarji: