Padlo drevo usodno za 70-letnika

Pri podiranju hrasta na strmem pobočju se je deblo upognilo, prečno počilo in padlo za 70-letnega moškega.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar

Metliški policisti so včeraj nekaj pred 14. uro prejeli obvestilo o nesreči pri delu v gozdu pri Dolenjih Dobravicah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov sta 70-letni in 40-letni moški v gozdu podirala drevesa. Pri podiranju hrasta na strmem pobočju se je deblo upognilo, prečno počilo in padlo za 70-letnega moškega.
 

Prva pomoč ni bila dovolj


40-letni moški mu je vse do prihoda reševalcev nudil prvo pomoč, vendar je moški kasneje zaradi hudih poškodb umrl. Ogled kraja nesreče so opravili kriminalistični tehniki ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Po zaključeni preiskavi bodo policisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Prav tako okoli 14. ure so zaradi nesreče pri delu v gozdu posredovali tudi sevniški policisti. Ugotovili so, da je 68-letni moški v kraju Čelovnik po brežini s traktorjem in vitlom vlekel drevo. Pri vleki se je veja sprostila in ga udarila. Hudo poškodovanega moškega so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Celje. Policisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili tožilstvo.
 

Naj delo raje opravijo strokovnjaki


Pri policiji opozarjajo, naj se občani v gozd ne odpravijo sami in naj bodo pri spravilu lesa še posebej previdni. Upoštevajo naj pravila varnega dela, usposobijo naj se za varno delo z motorno žago ter uporabljajo vso potrebno zaščitno opremo (čelada z glušniki, proti-vrezna obutev in hlače). Svetujejo še, da zahtevno in nevarno opravilo sečnje dreves in spravila lesa raje prepustijo usposobljenim osebam.