Preprodajala drogo in kupovala avtomobile, nepremičnine in druge luksuzne dobrine

Preiskovalni sodnik je za osumljenca odredil pripor.
Fotografija: Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh do 15 let. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh do 15 let. FOTO: Shutterstock

Prejšnji teden so gorenjski kriminalisti s hišnimi preiskavami zaključili preiskavo sumov kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, ki so jo dlje časa vodili proti dvema slovenskima državljanoma. Kriminalisti so prejšnjo sredo obema odvzeli prostost in ju pridržali.

V četrtek so oba osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča, ki je zanju odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Osumljena sta, da sta na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije v zadnjem letu drugim preprodajalcem v najmanj enajstih primerih preprodajala ali ponujala naprodaj prepovedani drogi kokain in heroin v različnih količinah, od 50 gramov do sedem kilogramov, so navedli v sporočilu za javnost. V eni izmed preprodaj sta prodala štiri kilograme heroina, vrednega okoli 36.000 evrov.

Osumljenca sta delovala kot organizirana kriminalna združba, v svoji mreži sta imela nižje rangirane preprodajalce in kurirja, ki je zanju sodeloval pri predaji droge.

Oba osumljenca sta bila v preteklosti že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja. Denar od prepovedanih drog sta zapravljala za avtomobile, nepremičnine in druge razkošne dobrine ali storitve. V preiskavi so kriminalisti zasegli skoraj pet kilogramov prepovedane droge heroin in okoli 240 gramov kokaina ter imitacijo pištole beretta.

Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh 15 let.