Pri padcu z zidu pred piransko cerkvijo se je huje poškodovala Nemka

Nemški državljanki je spodrsnilo zaradi spolzkega zidu. Pri tem je padla tri do štiri metre na skale v morju ter se huje poškodovala.
Fotografija: 42-letna državljanka Nemčije se je pri padcu huje poškodovala. Po prvih podatkih si je zlomila ključnico, zapestje, nogo, zobe in ima po vsem telesu več udarnin in ureznin. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
42-letna državljanka Nemčije se je pri padcu huje poškodovala. Po prvih podatkih si je zlomila ključnico, zapestje, nogo, zobe in ima po vsem telesu več udarnin in ureznin. FOTO: Matej Družnik/Delo

V soboto so bili na Operativno-komunikacijskem centru obveščeni, da je pred piransko cerkvijo padla tujka ter se poškodovala. »Z možem sta bila v vodi in nista mogla na obalo. Reševalci in gasilci so bili takoj na poti in prosili policijo, ali lahko pride s čolnom, da jim osvetli pot,« je sporočila Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostjo na PU Koper. 

Na kraj nesreče se je pripeljala posadka policijskega patruljnega čolna. Ker se ponesrečenki niso mogli približati, je policist skočil v morje. Ugotovili so, da sta se državljana Nemčije sprehajala po podpornem zidu piranske stolnice, ženski je pri tem zaradi spolzkega zidu spodrsnilo in je padla tri do štiri metre na skale v morju.

»Na kraj je sicer prišel reševalec, vendar poškodovanke niso mogli prenesti do reševalnega vozila zaradi visoke vode, teme in skal v morju. Policist je tako skupaj z gasilcem in reševalcem poškodovanko prenesel do patruljnega čolna z žlebastimi nosili,« je še sporočila predstavnica koprske policije. Drugi policist je pri tem na čolnu vzdrževal pravokotno lego glede na obalo, saj je zaradi nizke vode obstajala nevarnost poškodbe plovila. 

V soboto so bili na Operativno-komunikacijskem centru obveščeni, da je pred piransko cerkvijo padla tujka ter se huje poškodovala. FOTO: Tomi Lombar/Delo
V soboto so bili na Operativno-komunikacijskem centru obveščeni, da je pred piransko cerkvijo padla tujka ter se huje poškodovala. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Dobrih petnajst minut pred polnočjo so poškodovanko prinesli na čoln in jo odpeljali do piranskega pomola, kjer jo je prevzel zdravnik. 

42-letna državljanka Nemčije se je pri padcu huje poškodovala, po prvih podatkih si je zlomila ključnico, zapestje, nogo, zobe ter ima po vsem telesu več udarnin in ureznin. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico. 

»Policista sta pri reševanju ponesrečenke pokazala visoko stopnjo strokovnosti in predanosti poklicu, kljub možnosti poškodbe plovila in ogrožanja lastne varnosti. Po zaslugi profesionalnega sodelovanja naših policistov ter gasilcev in reševalcev je bila poškodovanka oskrbljena, varno prepeljana na obalo in predana v oskrbo strokovnim službam,« je še poudarila Anita Leskovec.