Prometna nesreča vzela dve mladi življenji

Voznik je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste ter trčil v drevo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/Delo

V Javorju pri Črni na Koroškem sta sinoči ugasnili dve mladi življenji. V tragični prometni nesreči, ki se je zgodila nekaj po 20. uri, sta umrla 23-letni voznik in 18-letni sopotnik.

V sporočilu na spletni strani policije pojasnjujejo, da je 23-letni voznik osebnega avtomobila vozil po cesti iz smeri Črne na Koroškem proti Slemenu. Na Policijski upravi Celje so pojasnili, da je v dolgem levem nepreglednem ovinku je izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je vozilo bočno zdrselo proti desnemu robu vozišča na bankino, nakar je vozilo vrglo čez strugo Javorskega potoka, kjer je trčilo v drevo in obstalo.

Osemnajstletni potnik v vozilu je bil takoj mrtev, voznik pa je bil ukleščen in so ga iz vozila reševali gasilci. Nekaj po 21. uri je tudi voznik zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, so navedli na Generalni policijski upravi. 

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo petnajst ljudi. Lani v istem obdobju trije. Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjajo na strpnost, previdnost in spoštovanje cestno-prometnih predpisov.