V hudi prometni nesreči umrl voznik traktorja

V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik traktorja, ki je na kraju nesreče umrl.
Fotografija: V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik traktorja, ki je na kraju nesreče umrl. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik traktorja, ki je na kraju nesreče umrl. FOTO: PU Koper

S Policijske uprave (PU) Koper so sporočili, da se je danes dopoldne zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Nesreča se je zgodila ob 09.45 na regionalni cesti Postojna–Razdrto pri Hruševju. V nesreči sta bila udeležena 27-letni voznik osebnega avtomobila in 68-letni voznik traktorja, oba doma iz okolice Postojne. Voznik traktorja je bil v prometni nesreči ukleščen in je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Voznik traktorja je vozil iz smeri Hruševja v smeri Postojne, za njim je v isti smeri pripeljal voznik osebnega avtomobila in trčil v zadnji del priključka na traktorju. Traktor se je prevrnil na levi bok, voznik je padel pod traktor, kjer je ostal ukleščen pod kolesom vozila. Umrlega so izpod traktorja rešili s pomočjo naključnega voznika tovornega vozila, ki se je pripeljal mimo in z dvigalom privzdignil traktor, vendar je bil voznik že mrtev.

Za voznika osebnega avtomobila so policisti odredili strokovni pregled, preiskovalna sodnica pa je za vozilo povzročitelja odredila izvedenca za ugotavljanje hitrosti v času trčenja ter sodno obdukcijo za umrlega. Zaradi obravnave prometne nesreče je bila cesta zaprta za ves promet do 12.43. Vse okoliščine prometne nesreče policisti še ugotavljajo in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep, in sicer kazensko ovadbo ali poročilo na državno tožilstvo.