Bo Tomaž Vesel evropski komisar?

Jutri naj bi ga tudi uradno predstavili na festivalu Gibanja Svoboda.
Fotografija: Golob si je izbral nekdanjega predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Golob si je izbral nekdanjega predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela. FOTO: Jure Eržen/Delo

Kljub neuradnim namigom predsednika vlade Roberta Goloba, da si želi, da tudi bodoči evropski komisar kandidira tudi za evropskega poslanca, se to kot kaže ne bo zgodilo, saj si za to funkcijo po poročanju POP TV izbral nekdanjega predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela

Jutri naj bi ga tudi uradno predstavili na festivalu Gibanja Svoboda, a le kot kandidata za evropskega komisarja. Ne bo pa kandidiral za evropskega poslanca. Ali bodo jutri razkrili tudi ime nosilca liste oziroma manjkajoče trije kandidate, pa še ni jasno. 

Vesel, ki se ga je večkrat omenjalo kot potencialnega kandidata za najvišje funkcije – tudi nadzornika SDH –, trenutno deluje v medijskem imperiju Martina Odlazka, kamor se naj bi vračala tudi dozdajšnja generalna sekretarka Gibanja Svoboda Vesna Vuković, ki jo je danes nadomestil Rok Marolt. »Stranka je na terenu močna, saj s svojimi lokalnimi odbori pokrivamo praktično celo Slovenijo. Prav lokalni odbori imajo največ informacij, kaj so izzivi posameznih slovenskih krajev in občin in prav je, da ti izzivi pridejo tudi do naše poslanske skupine,« so Maroltove besede objavili na svoji spletni strani. 

Ime kandidata za evropskega komisarja, ki nato roma v Bruselj, v Sloveniji sicer potrjuje vlada, kjer pa imajo večino ministri Gibanja Svoboda. 

Preberite še:

Komentarji: