Na Istrskem maratonu več kot 5000 tekačev (FOTO)

Polmaratonci so startali iz Kopra, maratonci in rekreativni tekači pa iz Portoroža.
Objavljeno
14. april 2019 07.54
Posodobljeno
14. april 2019 09.56
FOTO: Voranc Vogel
STA
STA
Na letošnjem Istrskem maratonu, ki ga tokrat gosti piranska občina, na vseh trasah skupno teče več kot 5000 tekačev. Maraton športne navdušence vodi skozi lepote in zanimivosti slovenske Istre, letos pa so organizatorji v duhu trajnostne naravnanosti v največji možni meri izognili uporabi plastike za enkratno uporabo.

image
FOTO: Voranc Vogel


Šesta izvedba Istrskega maratona je ponovno združila istrske občine, sicer pa je osrednje prizorišče prireditve in cilj vseh tekov v Portorožu. Polmaratonci so startali iz Kopra, maratonci in rekreativni tekači pa iz Portoroža. Maratonci obkrožijo celotno obalo, trasa rekreativnega teka pa je kot vsako leto posvečena občini, ki gostuje maraton, in tako obkroža polotok Seča.

image
FOTO: Voranc Vogel


Na maratonu je izjemno pomembna trajnostna naravnanost, zato se organizatorji vsako leto trudijo iskati okolju prijazne rešitve. Letos so se v največji možni meri izognili uporabi plastike za enkratno uporabo, zato na okrepčevalnicah na trasi uporabljajo papirnate lončke, jedi pa tekačem strežejo na biorazgradljivih krožnikih.

image
FOTO: Voranc Vogel


Na startno-ciljnem prizorišču v Portorožu pričakujejo več kot 20.000 udeležencev.

image
FOTO: Voranc Vogel