Cavendish in ekipa Etixx s svojim pivom skrbita za hidracijo

Zgodba z nasmehom

Objavljeno
01. april 2015 10.04
Posodobljeno
15. oktober 2015 12.10
Pripravil Luka Štucin
Pripravil Luka Štucin
Za vse kolesarje, tako profesionalne kot rekreativne, ki radi spijejo pivo, bosta v prihodnje skrbeli belgijska profesionalna kolesarska ekipa Etixx - Quick-Step in pivovarna De Bie. V znak sodelovanja sta predstavila novo pivo z imenom De Bie Velo; gre za zdravo pivo, iz kvalitetnih in naravnih produktov ter brez kemičnih dodatkov.

"Etixx - Quick-Step je kolesarska ekipa, ki stoji za uspehi in novostmi. Nikoli nismo pozabili na belgijske korenine in našo tradicijo. Verjamemo, da smo kakovost in strast združili v pivu," je povedal vodja kolesarske ekipe Patrick Lefevere.

Etixx - Quick-Step je belgijska world tour ekipa, ki ima v svojih vrstah svetovnega prvaka Poljaka Michala Kwiatkowskega, enega najboljših sprinterjev na svetu Britanca Marka Cavendisha, nemškega specialista za vožnjo na čas Tonyja Martina, nekdanjega svetovnega prvaka v ciklokrosu Čeha Zdeneka Štybarja in mnoge zvezdnike kolesarskega športa.

De Bie Velo je pivo z osmimi odstotki alkohola, sporočajo iz ekipe Etixx - Quick-Step, zato je tudi primerno za kolesarje. "Pivo ima poseben okus. Uravnotežena sta sladkost in grenkost. Pivo ima sadni in sladen okus. Okusi se zvezdasti janež, koriander in žajbelj. Moški in ženske ljubijo to pivo. Je zelo okusno in ima ravno prav alkohola, da je pitno," je povedal strokovnjak za piva Robbie Defaeye.

Omenjeno pivo je namenjeno navijačem, je pa tudi pivo za zmagovalce. "Pivo bo možno kupiti v navijaškem klubu, namenjeno bo našim gostom med dirkami in kot posebno darilo, ki ga bo mogoče kupiti v spletni trgovini ekipe," je dodal komercialni direktor belgijske ekipe Marnix Drysdale.