Bottas zmagal, Mercedesu konstruktorski naslov

Na VN Japonske je Finec vpisal šesto zmago v karieri in tretjo v sezoni. Vettel drugi, Hamilton tretji. 
Fotografija: Valtteri Bottas se je veselil zmage na Japonskem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Valtteri Bottas se je veselil zmage na Japonskem. FOTO: Reuters

Dirko za veliko nagrado Japonske v Suzuki je dobil Valtteri Bottas. To je njegova šesta zmaga v karieri in tretja v sezoni.

Drugo mesto je osvojil Sebastian Vettel, ki je zapravil najboljši štartni položaj, tretji je bil Lewis Hamilton, ki je izgubil nekaj prednosti v skupnem seštevku, a se v bistvu še malce približal šestemu naslovu svetovnega prvaka. Šesti zaporedni konstruktorski naslov pa je že štiri dirke pred koncem pripadel Mercedesu.

Najhitrejši krog je odpeljal Hamilton in dobil dodatno točko. Njegova prednost pred Bottasom se je zmanjšala s 73 na 64 točk. Bottas je zmagal prvič po 28. aprilu v Azerbajdžanu. Naslednja dirka bo čez dva tedna v Mehiki, kjer bi si Hamilton že lahko zagotovil lovoriko.

Sebastian Vettel je zaradi slabega štarta izgubil prvo mesto. FOTO: Reuters
Sebastian Vettel je zaradi slabega štarta izgubil prvo mesto. FOTO: Reuters


Dirkača ferrarija, Vettel in Charles Leclerc, sta si v kvalifikacijah, ki so bile zaradi tajfuna Hagibis zgolj štiri ure pred dirko, privozila prvo štartno vrsto, a potem takoj zapravila najboljše izhodišče. S tretjega mesta se je na prvo prebil Bottas, ki je vodstvo sicer vmes predal, a se potem znova prebil na prvo mesto.
 

Verstappen odstopil


Zmagovalec kvalifikacij Vettel znova ni dobro štartal, bil je celo pod drobnogledom komisarjev zaradi prehitrega štarta, a se je izognil kazni. V zadnjem delu dirke mu je za ovratnik dihal Hamilton, a je Nemcu uspelo ostati pred njim.

Monačan Leclerc je kmalu po štartu trčil v Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull). Oba sta nadaljevala z dirko, Verstappen na 16. in Leclerc na 18. mestu, a je Nizozemec na koncu v 15. krogu odstopil, Monačan pa je dirko končal na šestem mestu. Pred njim sta bila Alexander Albon (Red Bull) in Carlos Sainz (McLaren).

Charles Leclerc in Max Verstappen sta trčila, a nadaljevala dirko. FOTO: Reuters
Charles Leclerc in Max Verstappen sta trčila, a nadaljevala dirko. FOTO: Reuters




 




 

Preberite še:

Komentarji: