V Olimpijini rubriki porazi nastaja pajčevina

Za konec leta so v Alpski hokejski ligi Ljubljančani zmagali v Salzburgu, Jeseničani pa v Zell am Seeju

Objavljeno
30. december 2018 22.59
Posodobljeno
30. december 2018 22.59
Žan Jezovšek je v Salzburgu podaljšal Olimpijin niz na osem zmag. FOTO: Matej Družnik/Delo
G. N.
G. N.
Ljubljana - Na najlepši možni način sta SŽ Olimpija in SIJ Acroni Jesenice sklenila zadnje tekme v letu v Alpski hokejski ligi. Zeleno-beli so resda šele po zadnjem kazenskem strelu strli odpor mladih Salzburžanov, a podaljšali niz tekem brez poraza, ki traja že od 17. novembra. Jeseničani so po hudem boju ugnali Zell am See. Ljubljančani in Jeseničani bodo v novem letu nadaljevali sezono v četrtek v gosteh v Zell am Seeju in Celovcu.

S hitrim golom v 4. minuti je Gal Koren zapeljal Ljubljančane v vodstvo in na prste ene roke bi lahko prešteli maloštevilne gledalce, ki so pričakovali, da bodo gostje ostali pri enem golu in da se bo tekma raztegnila do kazenskih strelov. Toda Ljubljančanom se je prvič v sezoni zgodilo, da so odigrali podaljšek in da so o zmagovalcu odločali prav kazenski streli, potem ko so mladi in zagnani gostitelji izničili zaostanek že v 15. minuti. V zadnji tretjini pa je bil zanje nerešljiva uganka ljubljanski vratar Žan Us. Ubranil je 14 strelov. Drugi junak za 18. zmago, osmo zaporedno je bil Žan Jezovšek.

Jeseničani bi lahko že veliko prej razblinili neznanke o zmagovalcu kot v zadnji tretjini. Gostitelji so bili do jeseniškega vodstva v 9. minuti nevarnejši, potem pa so bili v senci razigranih in iz tekme v tekmo samozavestnejših gostov. Razmerje strelov 42:21 v prid Gorenjcev pove največ, pri čemer so bili neučinkoviti predvsem v drugi tretjini, v kateri je domače moštvo ohranjal v igri vratar Patrick Machreich. Po 40 minutah je bilo v tej statistični prvini kar 28:13. Zmago sta potrdila zaporedna gola z igralcem več, s katerima so Jeseničani dobili nagrado za trd trening tega pomembnega segmenta.

Salzburg mladi : SŽ Olimpija 1:2 (1:1, 0:0, 0:0)


Ledna dvorana, gledalcev 117, sodniki Lešnjak, Bajt, Bergant, Huber.
Strelci: 0:1 – Koren (Zorko, Mušič, 4), 1:1 – Witting (Meisaari, Nordberg, 15), 1:2 – Jezovšek (65).

Kazenske minute: Salzburg ml. 6, SŽ Olimpija 0.

SŽ Olimpija: Us, Spreitzer; Batič, Zajc, Koren, Mušič; Planko, Zorko, Koblar, Rajsar, Jezovšek; Brus, Čepon, Chvatal, Orehek, Pešut; Grahut, Sever, Ulamec, Tišlar.


Zell am See : SIJ Acroni Jesenice 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)


Ledna dvorana, gledalcev 1414, sodniki Lendl, Supper, Legat, Marchardt.
Strelci: 0:1 – Brus, Tomaževič, Svetina, 9), 0:2 – Bašić (Pem, Čimžar, 46/PP), 0:3 – Pance (Bašić, Stojan, 55/PP), 0:4 – Čimžar (Bašić, 57).

Kazenske minute: Zell am See 6, SIJ Acroni Jesenice 10.

SIJ Acroni Jesenice: Saunders, U. Avsenik; Pem, Crnović, Bašić, Čimžar, Pance; Hadžić, Urukalo, Rodman, Kalan, Paradies; Sodja, Stojan, Svetina, Tomaževič, Brus; R. Avsenak, Seršen, Glavič.

Drugi izidi – Bregenz : Feldkirch 3:4, Rittner : Asiago 5:2, Wipiteno : Milano 6:2, Kitzbühel : Lustenau 3:5, Brunico : Cortina 3:1, Gardena : Fassa 4:3.

Vrstni red: Vipiteno 68, Lustenau 55, SŽ Olimpija 53, Feldkirch 52, Rittner 51, Salzburg mladi 47, Asiago 46, Jesenice in Wipiteno po 43, Cortina 41 ...