Luka Dončić prejel novo veliko priznanje v ZDA

Luka Dončić je na vsaki od letošnjih 61 tekem v povprečju dosegel 28,8 točke, 9,4 skoka in 8,8 podaje.
Fotografija: Luko Dončića so izbrali v najboljšo peterko letošnje sezone severnoameriške lige NBA. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Odpri galerijo
Luko Dončića so izbrali v najboljšo peterko letošnje sezone severnoameriške lige NBA. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Slovenskega košarkarja Dallasa Luko Dončića so izbrali v najboljšo peterko letošnje sezone severnoameriške lige NBA. Poleg njega so v njej še Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), James Harden (Houston Rockets), LeBron James in Anthony Davis (oba Los Angeles Lakers).

Dončić se je v svoji drugi sezoni – lani so ga izbrali za najboljšega novinca – prvič prebil v končnico, v kateri je moral s svojimi Mavericks priznati premoč ekipi Los Angeles Clippers. Letos je na vsaki od 61 tekem v povprečju dosegel 28,8 točke, 9,4 skoka in 8,8 podaje.



Slovenski košarkarski biser je po Timu Duncanu in sezoni 1998/99 prvi košarkar, ki je prišel do prve peterke lige NBA v svoji prvi ali drugi sezoni med profesionalci.

Kljub temu ni prvi Slovenec v najboljših peterkah, saj se je leta 2014 v tretjo najboljšo peterko lige NBA uvrstil Goran Dragić.


 

Novi rekord LeBrona Jamesa


LeBron James je hkrati v najboljših peterkah lige NBA (prvi, drugi ali tretji) že šestnajstič, s čimer je presegel rekord, ki so ga s petnajstimi uvrstitvami imeli Kareem Abdul-Jabbar, Kobe Bryant in Tim Duncan.

V drugo peterko lige so se tokrat sicer uvrstili Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Chris Paul (Oklahoma City Thunder) in Pascal Siakam (Toronto Raptors), v tretjo peterko pa so se prebili Jayson Tatum (Boston Celtics), Jimmy Butler (Miami Heat), Rudy Gobert (Utah Jazz), Ben Simmons (Philadelphia 76ers) in Russell Westbrook (Houston Rockets).

Slovenski košarkarski biser je po Timu Duncanu in sezoni 1998/99 prvi košarkar, ki je prišel do prve peterke lige NBA v svoji prvi ali drugi sezoni med profesionalci. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Slovenski košarkarski biser je po Timu Duncanu in sezoni 1998/99 prvi košarkar, ki je prišel do prve peterke lige NBA v svoji prvi ali drugi sezoni med profesionalci. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Preberite še:

Komentarji: