Van der Sar ni v smrtni nevarnosti

Ko so nekdanjega slovitega nogometnega vratarja zaradi slabosti in močnega glavobola urgentno pripeljali s Hvara v Split, je sledil poseg v območju možganov.
Fotografija: Nekdanji vratar se je med počitnicami znašel v hudih zdravstvenih težavah. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Odpri galerijo
Nekdanji vratar se je med počitnicami znašel v hudih zdravstvenih težavah. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP

Nogometni svet, zlasti pa Nizozemsko, je v petek vznemirila novica iz Dalmacije o urgentnem posegu pri nekoč slovitem vratarju Edwinu vam der Sarju. Dolgoletni reprezentant ter čuvaj mreže Ajaxa ter Manchester Uniteda je namreč med počitnicami na Hvaru občutil slabost in močan glavobol, prvi pregled pa je botroval takojšnjemu helikopterskem odhodu na nevrološki oddelek splitskega kliničnega centra.

Domneve o krvavenju v območju možganov so se uresničile, hiter poseg pa je razkril, da se je Nizozemec izognil najhujšemu, saj poškodbe možganov ni bilo, zdravniki pa so danes potrdili, da upokojeni športnik ni v smrtni nevarnosti.

Kot je poročal nizozemski dnevnik Telegraaf, je bolnikovo stanje zdaj spodbudno, vendar pa zaskrbljenost še ne izginja, sam vratar pa je razveselil vse tiste, ki so nanj mislili v teh dneh, ko se je danes, malce pred poldnevom, oglasil iz bolniške postelje ter zapisal: »Edwin van der Sar vas vse lepo pozdravlja!«

Preberite še:

Komentarji: