Za prestop Ronalda ključen dogovor pod mizo

Cristiano Ronaldo naj bi bil tik pred odhodom v Juventus. Neymar novi zvezdnik Reala, Higuain k Chelseaju?
Fotografija: Cristiano Ronaldo je zapustil prizorišče SP v Rusiji po porazu v osmini finala z Urugvajem. Že je preklopil misli v klubsko kariero, pripravljen je na selitev iz madridskega Reala k Juventusu. Foto Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je zapustil prizorišče SP v Rusiji po porazu v osmini finala z Urugvajem. Že je preklopil misli v klubsko kariero, pripravljen je na selitev iz madridskega Reala k Juventusu. Foto Reuters

Že nekaj minut po koncu finala lige prvakov v Kijevu konec maja je postalo jasno, da se obeta zelo zanimiv prestopni rok, v katerem bo glavno vlogo odigral Cristiano Ronaldo. Portugalski zvezdnik je zelo jasno nakazal, da poleti želi zapustiti beli balet, snubcev pa mu kljub 33 letom ne manjka. V zadnjih dneh vse bolj kaže na prestop k Juventusu.

Za nezadovoljstvom Ronalda se skriva kar nekaj razlogov. Pri madridskem Realu se ne počuti dovolj cenjeno, saj mu vodstvo kluba ni ponudilo dolgoročnega podaljšanja pogodbe, zadovoljen naj ne bi bil niti s ponujenimi 25 milijoni evrov letne plače, vznejevoljilo ga je tudi dejstvo, da je Real v minuli sezoni na trenutke igral bolje, ko Portugalca ni bilo na igrišču, z alfo in omego kluba Florentinom Perezom pa že nekaj časa nista na isti valovni dolžini. Zato je v Kijevu takoj po tretjem zaporednem naslovu v ligi prvakov vložil neuradno zahtevo za odhod (t. i. transfer request) in kolesje prestopnega roka se je zavrtelo.



Temperaturo vode so potipali arabski in kitajski klubi, a so jim iz Ronaldovega tabora hitro dali vedeti, da 33-letnika zanima le igranje na najvišji ravni. Zatem je vodstvo v dirki za Ronalda prevzel nesramno bogati PSG, a do resnih pogovorov ni prišlo, nato je Ronaldo s Portugalsko odšel na svetovno prvenstvo in govorice so za nekaj časa potihnile. Po bolečem izpadu evropskih prvakov proti Urugvaju se je Cristiano vrnil v domovino in pogajanja so se nadaljevala, po poročanju španskih Marce in A’Bola ter italijanskega Tuttosporta pa je že skoraj vse pripravljeno, da Ronaldo obleče dres Juventusa.
 

Za štiri leta dobrih 120 milijonov


Stara dama iz Torina je s Cristianom že dogovorjena glede podrobnosti v pogodbi, obe strani sta se uskladili pri dogovoru do leta 2022, po katerem bo Portugalec v žep na leto pospravil 30 milijonov evrov. Finančno je ponudba bolj ugodna kot ponudba Reala, a bi pri PSG in še posebej na Kitajskem lahko zaslužil precej več, če bi bil denar njegov edini motiv. Zdaj Juventus čaka težji del naloge, saj ima Ronaldo v pogodbi z Realom določeno odkupno klavzulo, ki znaša kar milijardo dolarjev.

A po zadnjih poročilih Portugalec tudi tukaj drži asa v rokavu, sredi minule sezone naj bi se po posredovanju Zinedina Zidana, ki je želel, da je njegov glavni adut zadovoljen, s klubom pisno dogovoril za precej manjšo odškodnino, s katero bi Ronaldo lahko zapustil galaktike. Višina dogovorjenega zneska ni znana, poročajo le, da gre za »povsem sprejemljivo« vsoto in da Ronaldo ne sme prestopiti v neposrednega tekmeca, kar pa Juventus ni. Pogovori na relaciji Torino–Madrid že potekajo in če se bo vse razpletlo po načrtih, bo Ronaldo kmalu novi zvezdnik stare dame in morda tisti manjkajoči kamenček v mozaiku, ki bo Juventusu prinesel ligo prvakov.

Cristiano Ronaldo (levo) naj bi štafetno palico prvega zvezdnika belega baleta predal prav Neymarju. FOTO: AFP
Cristiano Ronaldo (levo) naj bi štafetno palico prvega zvezdnika belega baleta predal prav Neymarju. FOTO: AFP


Ronaldov prestop bo pognal kolesje nogometne tržnice, Real zamenjavo vidi v Neymarju, TVE poroča, da so zanj vodstvu PSG ponudili 310 milijonov evrov, a so v kraljevem klubu novico zanikali, niso pa, da jih prestop Neymarja zanima. Juventus se želi znebiti Gonzala Higuaina, rešitev vidijo v menjavi s Chelseajem, po kateri bi v svoje vrste vrnili Alvara Morato, ki se v Londonu ni najbolje znašel. Morda najboljša poteza prestopnega roka je uspela Liverpoolu, ki se je z Mohamedom Salahom dogovoril za novo pogodbo do leta 2023, v kateri ni odkupne klavzule. V prihodnjih dneh naj bi v Parizu zdravniški pregled opravil Gianluigi Buffon, ki bo dve leti član PSG, Robert Lewandowski pa kljub zdaj že tradicionalnim poletnim povezavam s premier ligo in Realom ostaja zvest Bayernu.

Komentarji: