Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Mladi, vzemite skrb za zdravje v svoje roke

Vozniški izpit imaš že v rokah, k zdravniku pa te še vedno naroča mama? Zadnji čas je, da vzameš svoje zdravje v svoje roke. Varuh zdravja ima rešitev zate.
Ko se poškodujete ali zbolite, si želite čim prej priti do ustrezne zdravstvene oskrbe. Foto: Depositphotos
Ko se poškodujete ali zbolite, si želite čim prej priti do ustrezne zdravstvene oskrbe. Foto: Depositphotos
3. 10. 2023 | 09:19
5:36

Statistika pravi, da se mladi v Sloveniji relativno pozno odselijo z doma svojih staršev in zaživijo na svojem. Drage nepremičnine in negotove službe gotovo pripomorejo k temu, da mladi dlje časa ostajajo doma, a to še ne pomeni, da morajo starši zanje urejati obiske pri zdravniku. Čas je, da mladi odgovornost za svoje zdravje vzamejo v svoje roke. Na tej poti v samostojnost jim lahko stoji ob strani Varuh zdravja zdravstvene zavarovalnice, Vzajemna, s paketom Mladi, ki zagotavlja vrhunsko zdravstveno oskrbo in druge ugodnosti.

Poskrbite za svoje zdravje

Ko se poškodujete ali zbolite, si želite čim prej priti do ustrezne zdravstvene oskrbe. Čakalne dobe na prvi pregled pri zdravniku specialistu v javnem zdravstvenem sistemu so dolge, morda ste to težavo izkusili že na lastni koži. Po podatkih NIJZ za letošnji avgust je treba na pregled pri dermatologu počakati 266 dni, pri ortopedu pa 153 dni. V tem času pa se lahko zdravstveno stanje posameznika še poslabša. Zato se ne pustite se čakati, ampak poskrbite za svoje zdravje s sklenitvijo paketa Mladi, ki je na voljo vsem med 18. in vključno 30. letom.

Do zdravnika iz mreže Varuha zdravja boste prišli že v nekaj dneh. Foto: Depositphotos
Do zdravnika iz mreže Varuha zdravja boste prišli že v nekaj dneh. Foto: Depositphotos

Prednosti paketa Mladi

Do zdravnika iz mreže Varuha zdravja boste prišli že v nekaj dneh, za termin, ki vam odgovarja, se bodo za vas dogovorili v asistenčnem centru, saj je brezplačna asistenca del paketa. V paket je vključena tudi pomoč na domu, kritje stroškov zdravil in fizioterapija. Kadarkoli boste v dvomih glede zdravstvenih težav, se boste lahko s storitvijo Dr. Posvet nemudoma posvetovali z zdravnikom prek klepeta v izbrani aplikaciji ali videoklica. Premija za zavarovanje Zdravstvena polica Mladi je v prvem zavarovalnem letu nižja za 50 odstotkov, ob brezplačni včlanitvi v program Varuh zdravja pa boste prejeli še majico, 10-odstotni popust pri sklenitvi zavarovanja Tujina Multitrip, dobroimetje v višini 40 evrov in druge ugodnosti.

Mreža vrhunskih zdravnikov

V mrežo zdravstvenih izvajalcev Varuha zdravja je vključenih več kot 130 domačih in tujih uglednih ustanov in izvajalcev, ki zagotavljajo kakovostno zdravstveno obravnavo, urejene prostore, najsodobnejšo medicinsko opremo, visoke standarde obravnave zavarovancev ter kratko časovno dostopnost zdravstvenih storitev.

Čakalne dobe na prvi pregled so dolge. Foto: Elnur Amikishiyev/Depositphotos
Čakalne dobe na prvi pregled so dolge. Foto: Elnur Amikishiyev/Depositphotos

Primer iz prakse

Mladi, 19-letni nogometaš Marko je pri igranju nogometa na dvorišču začutil bolečino v kolenu. Naslednji dan je obiskal osebnega zdravnika, ki mu je izdal napotnico za magnetno resonanco kolena. Ker ima Marko pri Vzajemni sklenjen paket Mladi, se je nemudoma obrnil na asistenčni center Varuha zdravja, in tako pregled opravil že čez štiri dni. Na podlagi izvida magnetne resonance so mu v asistenčnem centru ponudili termin pregleda pri ortopedu štiri dni pozneje. Ortoped je svetoval protibolečinsko terapijo, po zaključku terapije pa so zanj pri Varuhu zdravja organizirali še kontrolni pregled, kjer so svetovali normalno obremenitev in ponovni obisk v primeru nadaljnjih težav. Ker je zavarovanec obiskoval šolo v Ljubljani, so v asistenčnem centru poskrbeli za ustrezno prilagoditev pregledov in terapij njegovemu urniku in lokaciji – tako je na primer med šolskimi počitnicami terapije opravil v bližini doma, med šolanjem pa pregled v Ljubljani. Če bi Marko takšno storitev opravil samoplačniško, bi ga to stalo 995 evrov.


Naročnik oglasne vsebine je Vzajemna.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine