Gorenje čaka odločbo delovne inšpekcije

Pod drobnogledom so bili novi sodelavci s Kitajske
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ljubljana – Delovna inšpekcija je pred kratkim preverjala delovna dovoljenja sodelavcev iz novega lastnika, kitajskega Hisenseja, poročajo Finance.

Kitajski Hisense je na nedavni skupščini prevzel upravljanje Gorenja, v Velenju pa je delovna mesta zasedlo več sodelavcev iz Kitajske, začelo se iskanje prvih sinergij med matičnim in hčerinskim podjetjem.


Gorenje odločbe inšpekcije še ni prejelo




V Sloveniji ni veliko podjetij, ki bi imelo lastnika iz Azije, ki želi podjetje upravljati aktivno. Poklicali smo v Velenje: »Inšpektorji so pregledali dovoljenja, na podlagi katerih v Sloveniji bivajo in delajo kolegi, ki jih je za pospešitev procesa integracije z novim lastnikom v Slovenijo napotilo podjetje Hisense. Po postopku niso ugotovili nepravilnosti oziroma izrekli neposrednih ukrepov, odločbe pa še nismo prejeli. Kolegi iz Hisensa imajo urejene potrebne dokumente za opravljanje dela v Sloveniji.«


V Velenju bodo proizvajali televizorje


Gorenje postaja vse bolj kitajsko, poslovanje obeh družb pa se vse bolj prepleta. Hisense naj bi v Velenju gradil tovarno televizorjev, Gorenje pa naj bi načrtovalo vstop na kitajski trg.

Preberite še:

Komentarji: