Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Ljubljana in okolica

Jesensko počitniško varstvo za osnovnošolce

Nekateri deveturni programi bodo brezplačni, povsod bodo otroci dobili kosilo in dve malici.
Aktivno počitniško varstvo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Aktivno počitniško varstvo. FOTO: Tadej Regent/Delo
A. S.
7. 10. 2019 | 18:04
7. 10. 2019 | 18:23
2:12
Med jesenskimi (šolskimi) počitnicami, letos od ponedeljka, 28. oktobra do srede 30. oktobra, pripravljajo različni organizatorji različne dejavnosti. Ljubljanska občina je objavila programe sofinanicanega 9-urnega poletnega počitniškega varstva za otroke od 1. do 5. razreda osnovnih šol z območja mestne občine.

Programi so namenjeni tudi otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, in sicer le v primeru, da otroci obiskujejo OŠ na območju MOL. Vsi programi vključujejo prehrano (kosilo in dve malici). Ne glede na navedeno ceno programa imajo vsi izvajalci na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno.

Brezplačno počitniško varstvo organizirajo taborniki Rodu Rožnik na Pržanjski ulici, Športno društvo Šmartno-Tacen v Športnem centru Dravlje na Smrtnikovi ulici, Zavod Aktivna starost v Centru starejših Trnovo na Devinski in Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Vič - Rudnik v Osnovni šoli Vrhovci na Cesti na Bokalce.

Društvo za kulturo inkluzije organizira počitniško varstvo v OŠ Trnovo za 6 evrov na dan, Informacijski raziskovalni inštitut za izobraževanje in svetovanje IZTIIS na Černetovi 20 za 2,3 evra na dan, Plesni klub Ples plus v Gibalnem inštitutu Vija vaja na Dolenjski za 6 evrov na dan, tolikšna je tudi cena Plesnega društva Libero v njihovem centru v BTC Cityju v hali E. Smučarsko društvo Novinar bo za dva evra na dan pripravilo počitniško varstvo na Staničevi, po pet evrov na dan pa bodo starši odšteli za udeležbo otrok v počitniškem varstvu ZPM v OŠ Ledina, v OŠ Ketteja in Murna ter v OŠ Mirana Jarca.

Več o programih in vpisu na mestni spletni strani.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine