Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet so ljudje

Kraljičina zadnja simpatija

V zadnjih dneh življenja je monarhinja uživala ob ogledu vremenske napovedi na BBC-ju, predvsem zaradi simpatičnega napovedovalca.
Kraljica ni bila edina, ki se je navduševala nad Tomaszem Schafernakerjem, saj je bil ta leta 2017 izbran za najbolj priljubljenega napovedovalca vremena v Veliki Britaniji. Foto Zajem zaslona/Youtube
Kraljica ni bila edina, ki se je navduševala nad Tomaszem Schafernakerjem, saj je bil ta leta 2017 izbran za najbolj priljubljenega napovedovalca vremena v Veliki Britaniji. Foto Zajem zaslona/Youtube
19. 9. 2022 | 12:40
2:27

V dneh po kraljičini smrti je bilo veliko črnila prelitega tudi o njeni veliki ljubezni do princa Filipa, ki je umrl 9. aprila lani, toda 96-letna kraljica je v zadnjih dneh življenja uživala ob pogledu na nekega drugega moškega.

Kot poroča Daily Mail, se je monarhinja v svojih zadnjih dneh na gradu Balmoral »malce zagledala« v čednega BBC-jevega meteorologa poljskega rodu Tomasza Schafernakerja.

Po besedah ljudi, ki so s kraljico Elizabeto II. preživljali zadnje dneve, je uživala v prirejanju večerij, reševanju križank, zelo pa jo je veselil tudi ogled vremenske napovedi na BBC-ju, še posebej takrat, kadar je vreme vodil njen priljubljeni meteorolog.

Vir blizu kraljice je medijem zaupal, da se je nekoliko zagledala vanj in da je »vedno želela gledati vreme, kadar je bil na sporedu. Zabavalo jo je, kako so izgovorili njegov priimek, toda rada je gledala tudi njega samega«.

Tomasz Schafernaker je 53 let mlajši od kraljice, ki se je poslovila v 97. letu starosti, za BBC-jevo vremensko središče pa dela od leta 2000, ko je pri 21 letih postal najmlajši napovedovalec vremena na britanski javni televiziji. Za krajši čas se je pridružil ekipi ITV, leta 2006 pa se je spet vrnil na BBC.

Leta 2010 je Tomasz Schafernaker poskrbel za manjši škandal, ko ga je kamera, za katero je mislil, da je izklopljena, ujela med kazanjem sredinca napovedovalcu Simonu McCoyju, toda to ni škodilo njegovi priljubljenosti.

Sodeč po anketi, ki so jo opravili leta 2017, je 43-letnik najbolj priljubljen vremenar v Veliki Britaniji. Med pandemijo je gledalce, no, predvsem gledalke, navduševal tudi z daljšo pričesko, ki v lockdownu ni bila tako brezhibna kot običajno.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine