»Priznam, grešila sem na stranišču«

Slavna britanska igralka je z možem vzela spominek iz Buckinghamske palače.
Fotografija: Olivia Colman je dobila oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Najljubša. FOTO: Mike Segar/Reuters
Odpri galerijo
Olivia Colman je dobila oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Najljubša. FOTO: Mike Segar/Reuters

Kot igralka, ki igra kraljico v Netflixovi seriji Krona, Olivia Colman dobro pozna protokol na kraljevem dvoru. Ko je predstavljala novo sezono priljubljene televizijske serije, je v pogovoru za Sunday Times priznala, da se v Buckinghamski palači ni najlepše vedla.

Razkrila je, da so njenega moža, s katerim sta se udeležila dobrodelne prireditve, zasrbeli prsti. Iz stranišča sta vzela rolico toaletnega papirja, »da bi se lahko pohvalila, da je iz Buckinghamske palače«.


Prsti so ga zasrbeli celo v Belih hiši


Petinštiridesetletna Colmanova, ki je letos dobila oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Najljubša, ni edina slavna oseba, ki se je spozabila v kraljevi palači. 

Pravi zbiralec toaletnega papirja iz hiš slavnih je televizijski voditelj Piers Morgan; poleg kraljičinega ima še eno trofejo, črn toaletni papir z inicialkami iz hiše glasbenega producenta Simona Cowlla.  Menda so ga zasrbeli prsti celo v Beli hiši, ko je bil na obisku pri Baracku Obami, a se je vzdržal, ker se je zbal, »da bo pristal za zapahi«.


Na kraljevem stranišču kadili marihuano


Na seznamu tatičev, ki so priznali tatvino, je še Emma Bunton, nekdanja članica glasbene skupine Spice Girls. V njeni torbici se je – po naključju – znašel znak za žensko stranišče. Televizijska voditeljica Denise van Outen je v intervjuju razkrila, da si je »tako, za zabavo, izposodila« pepelnik. Ker jo je pekla vest, ga je vrnila po pošti.

Kraje in »izposoje« niso edini grehi na stranišču v Buckinghamski palači. John Lennon je priznal, da je leta 1965 na stranišču slavna četverica kadila marihuano, preden jih je kraljica odlikovala. George Harrison ga je pozneje popravil – da so kadili navadne cigarete, »ker so bili preveč nervozni«.

Komentarji: