Na Hrvaškem umrla deklica, ki jo je oče pustil v avtomobilu

Štiriletnica je umrla za posledicami vročinskega udara in dehidracije. 33-letnega očeta je policija že pred tem kazensko ovadila.
Fotografija: Deklico so v avtu zagledali delavci z gradbišča, ki so tudi poklicali rešilca, navaja časnik. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Deklico so v avtu zagledali delavci z gradbišča, ki so tudi poklicali rešilca, navaja časnik. FOTO: Shutterstock

V bolnišnici na Reki je za posledicami vročinskega udara in dehidracije umrla štiriletna deklica, ki jo je njen 33-letni oče v četrtek več ur pustil v avtomobilu v hudi vročini, poročajo hrvaški mediji. Policija je očeta že pred tragičnim koncem zgodbe kazensko ovadila.

Nesrečna deklica je bila v četrtek v Rovinjskem selu več kot dve uri zaprta v avtomobilu na žgočem popoldanskem soncu, zaradi česar so bili poškodovani vitalni organi, predvsem možgani. Temperatura v avtomobilu je menda presegla 40 stopinj Celzija, danes poroča Novi list na svoji spletni strani.

Na urgenco v Rovinju so jo prepeljali nezavestno zaradi dehidracije, nato pa so se zdravniki v reški bolnišnici pet dni borili za njeno življenje.

Znanci 33-letnega očeta ne morejo razumeti, zakaj je pustil deklico v avtomobilu brez vklopljene klimatske naprave in z zaprtimi okni. Trdijo, da je bil odgovoren oče ter da ni bilo znakov, da bi zanemarjal deklico in drugega otroka, je danes poročal Jutarnji list.

Oče je menda pustil deklico v avtomobilu, da je ne bi zbudil. Okna je zaprl, da se v avtomobil ne bi prašilo z bližnjega gradbišča. Domnevno je sprva načrtoval, da se bo ustavil za 15 minut, da bi pomagal zaposlenim v svojem frizerskem salonu, a je očitno delo podaljšal.

Deklico so v avtu zagledali delavci z gradbišča, ki so tudi poklicali rešilca, navaja časnik.

Po smrti deklice je pričakovati, da bodo kazensko ovadbo proti 33-letnemu očetu razširili. Policija je v ponedeljek očeta ovadila zaradi kršitve pravice otroka. Za tovrstna kazniva dejanja je predvidena kazen med enim in osmimi leti zapora.



Nasilni oče s Paga v priporu čaka na začetek sojenja za štirikratni poskus umora. Zagrebška policija pa je v ponedeljek prijela mater dveinpolletnega fanta in 19-letno varuško, ki je skrbela za otroka, medtem ko je mati opravljala sezonsko delo v Pulju.