Sobotni umor posledica družinskega spora

Policija poroča o predhodnem posredovanju ter nasilnih kaznivih dejanjih, ki so vodili tudi do sodnih sporov pred sodiščem.
Fotografija: Policija v vasi Krkavče, kjer se je zgodil umor. FOTO: Jaroslav Jankovič
Odpri galerijo
Policija v vasi Krkavče, kjer se je zgodil umor. FOTO: Jaroslav Jankovič

Na Policijski upravi Koper so na današnji novinarski konferenci pojasnili do sedaj znane okoliščine sobotnega umora in poskusa umora v Krkavčah. Koprski policisti so bili na sobotno jutro obveščeni o glasnih zvokih in vpitju iz stanovanjske hiše starejših občanov. Poklicala jih je občanka, ki je bila videla starejšega moškega, ki se je v Krkavče pripeljal z osebnim vozilom ter vstopil v dom starejših občanov.

Policisti so ob prihodu na kraj pod lopo stanovanjske hiše našli v krvi ležečega 83-letnega moškega, v kuhinji pa njegovo 75-letno ženo. Po prihodu so policisti ugotovili identiteto storilca ter 71-letnemu moškemu takoj odvzeli prostost ter odredili pripor zaradi suma storitve umora. Kljub takojšnjemu nudenju prve pomoči, je bil za 83-letnika napad usoden, njegova žena pa je bila odpeljana v Splošno bolnišnico Izola, kjer je še vedno v kritičnem stanju.

Vas Krkavče v zaledju obale je znana po lepih razgledih, a na sobotno jutro je nanjo sedla črna senca. FOTO: Jaroslav Jankovič
Vas Krkavče v zaledju obale je znana po lepih razgledih, a na sobotno jutro je nanjo sedla črna senca. FOTO: Jaroslav Jankovič


Po do sedaj zbranih ugotovitvah naj bi med zakonskim parom in storilcem že dalj časa potekali spori glede premoženja. Poleg nesoglasij so bile že podane kazenske ovadbe, med katerimi so bila obravnavana tudi nasilna kazniva dejanja ter sodni spori pred sodiščem. Dejan Grandič, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije, je pojasnil, da so policisti v zvezi z omenjenimi spori nekajkrat tudi posredovali. »Sodni spori v zvezi s tem premoženjem potekajo tudi pred sodišči in sumimo, da bi prav vsebina teh sporov oz. razpleti sodnih postopkov lahko bili eden od povodov za tako kruto dejanje,« je pojasnil Grandič.

V kriminalistični preiskavi sodeluje tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, danes pa je bil osumljenec priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča. Za dejanje umora in poskusa umora je prepisana zaporna kazen najmanj 15 let.

Primorske novice so danes sicer poročale, da sta žrtvi svak in polsestra storilca. Slednji pa naj bi se nad svoja sorodnika spravil z mačeto.