Umrla sta oba voznika

V prometni nesreči zunaj naselja Ločica pri Vranskem drugih potnikov ni bilo v avtomobilih.
Fotografija: Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo pet oseb, lani v istem obdobju ena. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo pet oseb, lani v istem obdobju ena. FOTO: Jure Eržen/Delo

Znane so podrobnosti prometne nesreče, ki se je včeraj nekaj minut pred 18. uro zgodila zunaj naselja Ločica pri Vranskem. V trčenju dveh osebnih vozil sta umrli dve osebi, oba sta bila voznika, drugih potnikov ni bilo v avtomobilih.



Prometna nesreča se je zgodila, ker je 46-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Vranskega proti Kamniku, v dolgem desnem preglednem ovinku zapeljal čez ločilno črto na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je z nasprotne smeri pravilno pripeljal 37-letni voznik osebnega vozila.

V silovitem trčenju sta se oba voznika tako hudo poškodovala, da sta poškodbam na kraju podlegla. Oba voznika sta bila doma z območja kamniške upravne enote. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila regionalna cesta na omenjenem odseku dobre tri ure zaprta za ves promet.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo pet oseb, lani v istem obdobju ena.