Želimo si čim več asov Andyja Murrayja

Objavljeno
24. september 2015 10.09
Posodobljeno
24. september 2015 10.09
Uredništvo, po STA
Uredništvo, po STA
Številnim športnikom in klubom, ki so v zadnjih dneh sprožili dobrodelne akcije ali sami prispevali v sklad za begunce, se je pridružil tudi britanski teniški zvezdnik Andy Murray. Škot se je odločil, da bo za vsak doseženi as do konca sezone podaril 50 funtov.

Bolj ko bo škotski teniški zvezdnik, tretji igralec sveta, uspešen pri tej teniški prvini, bolj poln bo sklad Unicefa za pomoč otrokom beguncem. Ne bo pa šlo le za 50 funtov (približno 68 evrov), saj so se mu pridružili še njegovi pokrovitelji in krovni teniški zvezi, britanska in mednarodna, ter tudi obljubili donacije. Vsak Murrayjev as bo tako skupno prinesel polnih 200 funtov.

"Ko sem spremljal novice po televiziji, sem se zavedel, da je treba nekaj narediti. Odločil sem se, da bom pomagal z donacijami, tako bo zadovoljstvo ob asih še večje. Poleg tega pozivam navijače, da se pridružijo dobrodelnim projektom in pomagajo Unicefu," je dejal škotski teniški zvezdnik. V Veliki Britaniji lahko navijači pomagajo tudi s pošiljanjem SMS sporočil, Murray pa jih je pozval tudi k donacijam na posebni spletni strani.

Po podatkih uradne strani združenja ATP je Murray v karieri dosegel že 4663 asov, v letošnji sezoni jih je zbral natančno 461.