Gajser tretji v Španiji, Herlings povečal vodstvo

Slovenski motokrosist je bil na preizkušnji svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP četrti v prvi vožnji in drugi v drugi.
Fotografija: Tim Gajser je tretji tudi v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva. FOTO: Honda
Odpri galerijo
Tim Gajser je tretji tudi v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva. FOTO: Honda

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na preizkušnji svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP na španskem dirkališču Intu Xanadu Arroyomolinos osvojil tretje mesto. Bil je četrti v prvi vožnji in drugi v drugi. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki se je tako še bolj zasidral v vodstvu skupnega seštevka. Gajser je skupno tretji.

Danes je kvalifikacije slovenski dirkač končal na drugem mestu za Nizozemcem, po štartu prve vožnje pa vozil na četrtem in potem večino dirke na tretjem mestu. A ob koncu je naredil napako, padel in izgubil eno mesto. Vožnjo je dobil Francoz Romain Febvre pred domačinom Jorgejem Pradom in Herlingsom.

V drugi vožnji pa je bil najhitrejši Herlings, ki je prehitel najprej Gajserja in potem še Prada. Gajser je na koncu prišel mimo Španca do drugega mesta.

Skupno na dirki pa je bil vrstni red Herlings (45 točk), Prado (42) in Gajser (40). Febvre je bil v drugi vožnji šele sedmi, na dirki pa točko in mesto za Gajserjem. V seštevku SP je Herlings povečal naskok, zdaj ima 505 točk, Febvre je s 493 drugi, Gajser pa s 490 tretji.

Pancarju 17. mesto

V razredu MX2 je zmagal Francoz Maxime Renaux pred rojakom Tomom Vialljem, tretji je bil Avstralec Jed Beaton. Slovenski dirkač Jan Pancar je v Španiji osvojil 17. mesto, potem ko je bil 20. v prvi vožnji in 15. v drugi, dobil je sedem novih točk v SP. V seštevku vodi Renaux s 535 točkami, Pancar je zdaj pri 99 in je na 19. mestu.

Naslednja dirka bo v italijanski Pietramurati naslednji teden.

Izidi MXGP:

1. vožnja: 1. Febvre (Fra), 2. Prado (Špa), 3. Herlings (Niz), 4. Gajser (Slo).

2. vožnja: 1. Herlings, 2. Gajser, 3. Prado.

Skupno na dirki: 1. Herlings 45, 2. Prado 42, 3. Gajser (Slo) 40.

SP skupno: 1. Herlings 505, 2. Febvre 493, 3. Gajser 490.

Preberite še:

Komentarji: