Gajser v Belgiji deseti v kvalifikacijah

V Lommlu prvo dejanje trinajste dirke svetovnega prvenstva v razredu MXGP.
Fotografija: Tim Gajser bo po Loketu v Lommlu odvozil svojo drugo dirko v letošnjem SP. FOTO: Honda Racing
Odpri galerijo
Tim Gajser bo po Loketu v Lommlu odvozil svojo drugo dirko v letošnjem SP. FOTO: Honda Racing

Tim Gajser si je v belgijskem Lommlu pred 13. dirko sezone svetovnega prvenstva v motokrosu v kvalifikacijah privozil deseto izhodišče v razredu MXGP. Najboljši je bil Nizozemec Glenn Coldenhoff.

Za svetovnega prvaka iz sezone 2022 Gajserja je dirka v Belgiji šele druga v sezoni, potem ko se je pretekli teden uspešno vrnil v karavano po februarski hudi poškodbi. V češkem Loketu je v svojem prvem nastopu na preizkušnji za svetovno prvenstvo v sezoni 2023 osvojil sedmo mesto.

Tokrat je bil deseti v kvalifikacijah in s tem ujel eno točko za SP. V ospredju sta za Coldenhoffom končala Francoz Romain Febvre, drugi v seštevku SP, ter Nizozemec Calvin Vlaanderen. Vodilni v seštevku sezone Španec Jorge Prado je bil peti, Gajserjev sotekmovalec pri ekipi Honde Španec Ruben Fernandez pa sedmi.

V seštevku sezone Prado sicer vodi prepričljivo, ima 620 točk, zmagovalec zadnjih treh dirk Febvre je drugi s 519. Gajser je s 34 na 25. mestu.

Drugi slovenski predstavnik na dirki je Jan Pancar v razredu MX2. Tokrat si je privozil 18. izhodišče v kvalifikacijah, ki jih je dobil Belgijec Jago Geerts. Pancar je v SP pred belgijsko dirko deseti z 253 točkami, vodi tokrat v kvalifikacijah četrti Italijan Andrea Adamo s 538 točkami, Pancar jih ima 253.

Prva vožnja VN Flandrije se bo v razredu MXGP v nedeljo začela ob 14.15, druga pa ob 17.10. V MX2 pa bodo dirkači vozili ob 13.15 in 16.10.

Komentarji: