Kopitarjevi Kralji uspešni tretjič zapovrstjo (VIDEO)

Po petih zaporednih obračunih, v katerih je prispeval vsaj po točko, Hrušičan sinoči svoje statistike ni oplemenitil.
Fotografija: Anže Kopitar v dvoboju z Jakubom Voračkom, ki je izsilil podaljšek. FOTO: Bill Streicher/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar v dvoboju z Jakubom Voračkom, ki je izsilil podaljšek. FOTO: Bill Streicher/Reuters

Philadelphia – Hokejisti moštva Los Angeles Kings so se sinoči razveselili tretje zaporedne zmage v ligi NHL, kar se jim je pripetilo šele drugič v sezoni – štirikrat zapovrstjo so bili namreč uspešni že tudi v drugi polovici decembra. Za nameček so tokrat še tretjič v štirih dneh zmagali na gostovanju, takšen podvig pa se jim je nazadnje posrečil februarja lani. Sinoči so po izvajanju kazenskih strelov s 3:2 strli čvrst odpor Philadelphie, ki je morala tako na kolena prvič po osmih zaporednih uspehih.


Le še pet točk točk za osmim mestom


Kralji so resda še vedno zadnji na razpredelnici zahodne konference (ne pa več tudi zadnji v ligi), a so v očitnem naletu in za mejnim osmim mestom, ki še vodi v izločilne boje in ga zaseda moštvo St. Louis Blues, zaostajajo zgolj še pet točk. Nov izziv jih sicer čaka že jutri zvečer, ko bodo že petič zapovrstjo in osmič v zadnjih devetih dvobojih gostovali, tokrat pri nehvaležni zasedbi Bostona, ki je varno na petem mestu lestvice vzhodne konference in s katero se Los Angeles doslej v sezoni še ni pomeril.


Kopitar zgrešil kazenski strel


Potem ko je v prejšnjih petih obračunih vselej prispeval vsaj po točko, skupaj pa kar devet točk (za tri gole in šest podaj), je kapetan Kraljev Anže Kopitar tokrat prekinil niz učinkovitosti in svoje statistike, v katero je doslej vpisal že 40 točk za 16 zadetkov in 24 asistenc, ni več oplemenitil. Tudi sinoči je na ledu prebil skoraj 23 minut, v tem času pa enkrat neuspešno sprožil na gol. Bil je tudi izvajalec drugega kazenskega strela, a je Anthony Stolarz njegov poskus obranil. Mož odločitve je bil sicer Tyler Toffoli, medtem ko je na drugi strani Jakub Voraček z golom 18 sekund pred koncem tretje tretjine izsilil podaljšek.


IZIDI LIGE NHL


Philadelphia Flyers : Los Angeles Kings 2:3 – po kazenskih strelih (Anže Kopitar 0+0 in zgrešen kazenski strel v 23 minutah)

Buffalo Sabres : Carolina Hurricanes 5:6 – v podaljšku
Florida Panthers : Pittsburgh Penguins 3:2 – v podaljšku
New Jersey Devils : New York Islanders 1:3 – po kazenskih strelih
Washington Capitals : Colorado Avalanche 4:3 – v podaljšku
Detroit Red Wings : Vegas Golden Knights 3:4
Montreal Canadiens : Winnipeg Jets 5:2
Ottawa Senators : Anaheim Ducks 4:0
Tampa Bay Lightning : St. Louis Blues 0:1 – v podaljšku
Minnesota Wild : Edmonton Oilers 1:4
Nashville Predators : Dallas Stars 3:2 – v podaljšku
Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 4:3 – v podaljšku
Arizona Coyotes : Columbus Blue Jackets 2:4
Calgary Flames : San Jose Sharks 2:5

Preberite še:

Komentarji: