Kopitar zadel na že tretji zaporedni tekmi (VIDEO)

Slovenski hokejski as je pomagal hokejistom Los Angelesa do zmage s 4:3 nad moštvom NY Rangers.
Fotografija: Takole je Anže Kopitar v 46. minuti izenačil na 2:2. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Odpri galerijo
Takole je Anže Kopitar v 46. minuti izenačil na 2:2. FOTO: Bruce Bennett/AFP

New York – Slovenski hokejski as Anže Kopitar je ta čas očitno v odlični strelski formi, saj je zadel že tretjič zapovrstjo, v zadnjih štirih dvobojih pa je skupaj prispeval kar šest točk. Tudi sinoči je na gostovanju pred 16.233 gledalci v slovitem Madison Square Gardnu v 46. minuti dosegel gol za izenačenje na 2:2, že šestnajstega v sezoni lige NHL, njegovo moštvo Los Angeles Kings pa se je nato v podaljšku razveselilo zmage s 4:3 nad domačo ekipo New York Rangers.


Kar 23 minut in pol na ledu


Hrušičan, sicer kapetan Kraljev, si je izmenjal plošček z ruskim zvezdnikom Iljo Kovaljčukom, se otresel obrambe in z natančnim strelom v desni zgornji kot matiral tekmečevega čuvaja mreže, slovitega Šveda Henrika Lundqvista. Izkušeni 31-letni napadalec je sicer na ledu prebil kar 23 minut in pol (večjo minutažo je imel zgolj branilec Drew Doughty), v tem času pa enkrat sprožil in zadel. V sezoni je nanizal 37 točk za 16 golov in 21 podaj, kar ga trentno uvršča na 89. mesto v razpredelnici.


Toffoli mož odločitve


Pri ostalih treh zadetkih Kraljev je sodeloval tudi Šved Adrian Kempe, ki je ob koncu prve tretjine izenačil na 1:1, minuto pred zaključkom rednega dela pa z golom izsilil podaljšek, ki ga je bilo konec že po pičlih 25 sekundah, ko je zmagovalca odločil Tyler Toffoli. Poln plen je torej ujela ekipa, ki je bila malenkostno podjetnejša v napadu (razmerje sproženih strelov 30:27), ki pa kljub temu ostaja z 21 zmagami najslabša v zahodni konferenci in druga najslabša med vsemi v ligi, le pred Ottawo.

V zadnjih štirih dvobojih je Kopitar dosegel šest točk. FOTO: Bruce Bennett/AFP
V zadnjih štirih dvobojih je Kopitar dosegel šest točk. FOTO: Bruce Bennett/AFP


Poškodba Carterja


»Velika zmaga! Dejal sem že, da imajo fantje izjemen značaj. Odlični so bili, želeli so opraviti dober posel. Prejšnja tekma je pustila posledice, zato je zmaga še toliko slajša,« se je smejalo trenerju Los Angelesa Willieju Desjardinsu, ki od tretje tretjine ni mogel več računati na poškodovanega Jeffa Carterja. Pri poražencih je z golom in podajo blestel Šved Mika Zibanejad, ki je sodeloval pri vseh zadnjih desetih zadetkih Rangerjev, kar je nov klubski rekord. Kralje zdaj nov izziv, gostovanje pri Vragih iz New Jerseyja, čaka že v noči na jutri.

Preberite še:

Komentarji: